Hlavní obsah

První člověk z morbidního seznamu smrti už nežije

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský režisér Michael Winner se stal prvním člověkem z letošního vydání kontroverzního seznamu smrti, který zemřel. V žebříčku sestavovaném na internetové stránce Deathlist.net byl na 28. místě z celkových padesáti. Proslavil se v 70. a 80. letech trilogií Přání smrti s Charlesem Bronsonem. Bylo mu 77 let.

Foto: Profimedia.cz

Michael Winner v roce 2010

Článek

Během své kariéry vytvořil Winner více než 40 snímků. Na konci 90. let pověsil režírování na hřebík a stal se tváří pojišťovací společnosti. Kromě toho pravidelně psal pro The Sunday Times jako kritik jídla.

V posledních letech prodělal několik vážných onemocnění, v roce 2012 mu lékaři dokonce oznámili, že mu zbývá 18 měsíců života. Začal proto zkoumat možnosti asistované sebevraždy, kterou nabízí jedna klinika ve Švýcarsku, byrokratický proces s tím spojený mu ovšem přišel odpudivý. Zemřel v pondělí ve svém londýnském domě.

BEZ KOMENTÁŘE: Tito lidé mají podle morbidního seznamu letos zemřít

Internetová stránka Deathlist.net zveřejňuje svůj morbidní seznam pravidelně už od roku 1987. Jsou na něj zařazováni ti lidé, u nichž je největší pravděpodobnost, že ten daný rok zemřou. Žebříček tradičně vyvolává kontroverze, tvůrci ale kritiku odmítají. Seznam totiž berou částečně s nadsázkou, navíc úspěšnost jejich předpovědí není kdovíjak vysoká. [celá zpráva]

Pravidla k vytvoření seznamu jsou jednoduchá. Můžou do něj být zařazení ti kandidáti, u nichž je pravděpodobné úmrtí v daném roce. Zároveň musí být tak známí, aby o jejich smrti informovala britská média. Jejich sláva ovšem nesmí vyplývat z faktu, že brzo zemřou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám