Hlavní obsah

Slepý pes našel nevšedního pomocníka

– Holyhead
Novinky, vps

Když se u osmiletého psa jménem Terfel naplno rozvinul šedý zákal, zdálo se, že aktivní život pro něj skončil. Slepé zvíře neustále naráželo do překážek, a tak ho jeho majitelka raději držela doma. Jednou ale vzala domů zatoulanou kočku, která se s Terfelem spřátelila a sama od sebe ho jako jeho průvodce začala vodit po zahradě.

BEZ KOMENTÁŘE: Slepému psovi dělá průvodkyni kočka

 
Článek

Majitelka psa Judy Godfrey-Brownová z waleského Holyheadu si s Terfelem nevěděla rady. Trápil se a byl neustále smutný. Zaběhlá kočka, kterou pojmenovala velšsky jako Pwdidat, se jí dnes jeví skoro jako zázrak.

„Vypadalo to, jako by Pwdidat pomocí nějakého zvířecího šestého smyslu poznala, že Terfel je slepý. Začala ho vodit po domě i po zahradě, používala k tomu hlavně tlapky. Dnes už to jsou nerozluční přátelé, dokonce spolu spí,“ řekla serveru MailOnline majitelka obou zvířat.

Šedý zákal se může u psa projevit z několika důvodů. Vzniká jako vrozené onemocnění, způsobit ho ale může i zánět oka, trauma, onemocnění cukrovkou a existuje také senilní forma zákalu. Nejlepší možnou léčbou tohoto onemocnění je pak operace.

Reklama

Výběr článků

Načítám