Hlavní obsah

O slunovratu 21. prosince nastane několikadenní totální tma, děsí zpráva lidi

Novinky, Jakub Kynčl

Už se k vám také dostala zpráva, že 21. prosince tohoto roku nastane neprostupná tma, která bude trvat tři až čtyři dny? Nejste sami. Tato smyšlená zpráva se totiž šíří mezi lidmi už od listopadu jako virus chřipky v zimě a někteří článečku plnému pravopisných chyb skutečně věří. Oč tedy jde? Je to hoax jako poleno.

Foto: Profimedia.cz

Při přechodu přes galaktické nulové pásmo nastane tma a lidé budou mít halucinace, tvrdí poplašná zpráva.

Článek

Zvěst se šíří prostřednictvím e-mailů, sociálních sítí, ale i ústně - 21. prosince se na několik dní setmí. Co dalšího v podivné poplašné zprávě stojí? Prý část světového obyvatelstva zemře, oblohu budou křižovat ohnivé koule a všude kolem nás budou iluze, na které se nemáme dívat. Jen není úplně jasné, jak je máme spatřit, když má být totální tma.

K poplašné zprávě se už během listopadu vyjádřil i Astronomický ústav Akademie věd ČR, který lidi vyzval, ať se nebojí zmiňovaného přechodu přes tzv. galaktické nulové pásmo, protože nic takového jednoduše neexistuje.

Lidé ve městech nic nepocítí, proto budou mezi nimi oběti na životech a šílenství. Díky tomuto může zemřít i 10 procent obyvatelstva.
výňatek z poplašné zprávy

"V různých obměnách koluje nyní po internetu informace o tzv. přechodu přes galaktické nulové pásmo. Údajně pochází od NASA, je přeložena do ruštiny, odkud se to k nám dostává, jako by to byla čerstvá zpráva. Na závěr tohoto textu vám tu falešnou zprávu uvádíme, aby se čtenář nikoliv bál, ale pobavil. Zpráva je totiž naprostou mystifikací bez nejmenšího reálného podkladu. Žádné galaktické nulové pásmo totiž neexistuje, celé je to nesmysl a lidé se nemají čeho bát," zní vyjádření Astronomického ústavu.

V 70. letech 20. století astrofyzici John Gribbin a Stephen Plagemann ohlásili ve své knize konec světa na 10. 3. 1982, kdy v důsledku seřazení planet do řady mělo dojít k roztažení zemského pláště a vlně zemětřesení. Kniha se stala bestsellerem, ale její proroctví se nenaplnilo.

Přece jen vás při představě čtyřdenní tmy mrazí? Snad vás následující tři bizarní úryvky z textu uklidní. Text jsme ponechali v doslovném znění.

- "Lidé ve městech nic nepocítí, proto budou mezi nimi oběti na životech a šílenství. Díky tomuto může zemřít i 10 procent obyvatelstva."

- "Propukne šílenství, protože 95% lidí nebude připravených na 4 dni temna ani zásobami, ani psychicky, ani nebudou všichni tehdy při sobě. Začnou se hledat a volat, ale nic nebude fungovat, žádný tok energií a všude úplná tma a strach. Je možné, že nebude moc slyšet ani vlastní hlasy, abychom se dorozuměli."

- "Žádné světlo, elektřina, komunikace, dokonce ani zvuky, nic z toho nebude moci rezonovat, vibrovat, ticho a temno. Stagnace. Toto temno bude provázeno kosmickými iluzemi, náhlými výbuchy světla reálnými i iluzorními, které se budou odehrávat několik dní, přibližně 3 až 4. Není třeba se bát."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám