Hlavní obsah

Na golfové hřiště spadl z nebe živý žralok

Novinky, Jakub Kynčl

Golfisté hrající v golfovém klubu San Juan Hills na jihu Kalifornie se v pondělí odpoledne nestačili divit, když nedaleko 12. jamky spadl na hřiště žralok. A co víc, nebyl mrtvý a krátce po dopadu začal po hřišti poskakovat. Zaměstnanec klubu jej okamžitě odvezl do klubové budovy, kde jej dal do nádrže, a začal přemýšlet, co s ním provést.

Foto: Profimedia.cz

Na golfové hřiště spadl živý žralok leopardí.

Článek

Krvácející žralok měl po těle několik menších zranění a podle mluvčí klubu Melissy McCormackové jej pravděpodobně ulovil v oceánu nějaký velký pták a po zhruba osmi kilometrech letu ho asi upustil na hřiště.

Šedesáticentimetrový žralok byl neprodleně umístěn do nádrže s čerstvou vodou a zaměstnanci začali přemýšlet, jak s ním naloží. Po chvíli si uvědomili, že žralok jistě není zvyklý na sladkou vodu, a do nádrže mu přisypali mořskou sůl.

Nakonec zaměstnanec naložil žraloka do svého auta a odvezl jej na pobřeží, kde jej pustil zpět do vod Tichého oceánu. Žralok se prý několik vteřin nepohyboval, po chvíli však zakroutil tělem a rychle odplaval pryč.

"Sem tam nám na hřiště přiběhne kojot, skunk a nebo opravdu výjimečně i puma. Ale žralok? To opravdu ne," dodala McCormacková pro agenturu AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám