Hlavní obsah

Bitka na nejvyšší úrovni: Kočky britského premiéra a ministra financí se popraly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zatímco britský premiér David Cameron a ministr financí George Osborne působí jako přátelští sousedé, jejich kočky se v lásce nemají. Domácí zvířata prominentních obyvatel domů v londýnské Downing Street 10 a 11 se pustily do ostré šarvátky, uvedl zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Napjatá atmosféra. Larry sleduje z okna Freyu.

Článek

Kočky usvědčuje fotografie zveřejněná na twitteru. Na ní provádí Osborneova Freya proti Cameronovu Larrymu útočný výpad levou packou.

Premiérova mluvčí odmítla incident komentovat s tím, že obě kočky jsou schopny vedle sebe žít. Podle BBC se však zdá, že Freya je v sousedském vztahu dominantní a že Larry občas doplatí na svůj nedostatek agresivity.

Larry je lenoch

Ministerský předseda si domů pořídil Larryho loni kvůli tomu, že během jednoho televizního přenosu z Downing Street zachytily kamery v domě potkana. Místo obávaného lovce myší se však z kočky podle britských médií vyklubal lenoch, který většinu dne prospí.

Freya je naproti tomu protřelá kočka, která má za sebou dvouletý pobyt na ulici. Osborneovi ji po útěku vrátil až veterinář, který zjistil jméno prominentního majitele z čipu.

Vrcholní britští politici tradičně obývají Downing Street číslo 10, které náleží ministerskému předsedovi, a 11, kde žije rodina ministra financí. V minulosti byly v Downing Street příznačné i neshody mezi lidskými sousedy. Nad politickými tématy se hádávali například labouristé Tony Blair s Gordonem Brownem.

Současní obyvatelé však na rozdíl od svých koček velké neshody navenek nemají.

Reklama

Výběr článků

Načítám