Hlavní obsah

Nebeské jevy, jak je dokáže zachytit jen hrstka profesionálů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Příroda je mocná, ale oplývá také neuvěřitelnou krásou, jak je vidět i na úchvatném časosběru „Ascendance“ amerického fotografa a lékaře jménem Henry Jun Wah Lee. Do krátkého snímku se mu povedlo vměstnat kouzelné detaily meteorického deště, bouřek i hvězd a vytvořit tak jedinečnou atmosféru podbarvenou éterickou hudbou od Justina R. Durbana.

BEZ KOMENTÁŘE: Úchvatné časosběrné video zachycuje oblohu s rojem meteoritůVideo: Henry Jun Wah Lee/ Evosia

 
Článek

„Chtěl jsem natočit meteorický roj Perseidy při jevu zvaném meteorický déšť, podařilo se mi ale zachytit mnohem víc. Když jste venku, nikdy s jistotou nevíte, s čím příroda přijde. Vždy buďte připraveni na magickou zkušenost,“ poznamenal Lee k videu natočeném v průběhu léta v národním parku Joshua Tree a parku starodávných borovic osinatých Ancient Bristlecone Pine Forest.

Lee ovšem není na poli úchvatných časosběrných videí žádným nováčkem. Této činnosti se věnuje sice zhruba jen pět let, přesto už jeho práce vzbudily velký zájem médií. Úspěch tohoto nezávislého filmaře a fotografa z Los Angeles možná tkví v tom, že pracuje také jako lékař aplikující čínskou medicínu a působí jako obhájce lidských práv a technologický konzultant.

Cesta z města k přírodě

„Jako někdo, kdo vyrostl ve velkoměstech, začal jsem nejprve navštěvovat přírodu, abych se s ní jednoduše sám znovu propojil. Když jsem byl venku, uvědomil jsem si, o kolik ve svém životě přicházím. To, že jsem na vlastní kůži objevil, jak příroda funguje, mi pomohlo v pochopení sebe sama,“ popsal Lee svou cestu k přírodě v rozhovoru pro server časopisu Atlantic.

„Začal jsem na svých túrách fotit a pořízené obrázky sdílet s kamarády a mými pacienty. Byli ohromeni tím, co se v přírodě ukrývá, stejně jako tím, co pokládali za můj smysl pro estetiku. Poté jsem přešel také k experimentům s videem. Můj první pokus byl opravdu amatérský,“ přiznal Lee a odkázal se na vlastní stránky evosiastudios.com, které mapují jeho filmařský vývoj.

Leeho vášeň pro umění, přírodu a medicínu vychází z víry, že má příroda léčivou moc, která může osvěžit tělo, otevřít mysl, odemknout srdce a osvobodit ducha. Jeho pečlivě připravená videa mluví sama za sebe a není divu, že za ně sklízí veskrze kladné a obdivné reakce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám