Hlavní obsah

Gang chtěl ukrást motorky za statisíce, prodavači jej hrdinně zahnali na útěk

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Drzost některých zlodějů nezná mezí. Naštěstí však existují pohotoví lidé, kteří loupežné útoky dokážou odrazit. Mezi takové lidi patří i dva britští prodejci z obchodu s motorkami v nejlidnatějším londýnském městském obvodu Croydon. Minulé úterý se postavili celému gangu zlodějů, aby uchránili vystavované zboží.

BEZ KOMENTÁŘE: Prodavači motorek hrdinně zahnali drzé zloděje

 
Článek

Ze záběrů bezpečnostních kamer je jasně vidět, jak do prodejny vstoupili dva muži v helmách a motorkářských bundách. Chvilku si prohlíželi vystavené exempláře, až najednou dva z nich, motorky Ducati Panigale, z nichž každá stojí 25 000 liber (767 000 korun), drze popadli a chystali se s nimi zmizet.

Jenže se těžce přepočítali. Jako první na pokus o krádež zareagoval 36letý Paul Read, který jednoho z mužů z motorky srazil. Okamžik nato mu přiskočil zpoza přilehlé kanceláře na pomoc také 29letý Adrian Couzens.

„V první chvíli jsem se neobával o motorky, ale o Paula. Byla to jen reakce. Pracuji v obchodě už léta a nehodlal jsem něco takového tolerovat,“ přiznal regionálnímu deníku Croydon Guardian Couzens.

Útočníci odjeli s prázdnou

Ačkoli byli lupiči v jednu chvíli v přesile, prodavačům se je podařilo vyhnat ven, kde potyčka pokračovala. Za prodavače se nakonec postavil ještě Readův 17letý syn Tay a dva další muži ze sousedství a dohromady útočníky vyzbrojené kovovými tyčemi a kladivy vyprovodili. Neúspěšným lupičům nezbylo než zmizet na skútrech, na kterých k prodejně dorazili.

„Ti chlápci věděli přesně, co dělají, nebo si to alespoň mysleli. Nakonec ovšem dostali víc, než v takovou chvíli očekávali. Nevěděli, s kým mají tu čest, když se snažili vykrást náš obchod,“ svěřil hrdě deníku Daily Mail 17letý Tay.

Případ, při kterém nebyl nikdo vážně zraněn, je nyní v rukou policie. Zveřejnění videa by jí mělo pomoct v pátrání po minimálně pěti mužích, kteří byli do pokusu o krádež motorek zapleteni.

Reklama

Výběr článků

Načítám