Hlavní obsah

Otec absolvoval triatlonový závod s dcerou, která je po mozkové obrně

Novinky, tes
Sanford

Rick van Beek z Michiganu, který se minulý víkend zúčastnil triatlonového závodu ve městě Sanford, si neformálně vysloužil přezdívku „Otec roku“. Celý závod totiž absolvoval se svojí třináctiletou dcerou Madison, která od malička trpí mozkovou obrnou. Informoval o tom server Midland Daily News.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec absolvoval triatlonový závod s dcerou po mozkové obrně

 
Článek

Vzhledem k tomu, že se holčička nemůže sama pohybovat, otec ji v průběhu závodu táhl na kajaku, zatímco on plaval, nebo na kárce za kolem a při běhu tlačil na vozíku před sebou. Absolvovali tak společně všechny disciplíny triatlonu až do cílové rovinky. Kromě toho, že Madison nemluví ani nechodí, není si navíc prý její otec jistý ani tím, jestli vůbec vidí. Stoprocentně ale ví, že si jeho dcera užívá jakékoliv venkovní aktivity.

"Funguje jako tříměsíční dítě, jediné, co opravdu víme, je, že je ráda venku, miluje pobyt ve vodě a má ráda vítr,“ řekl van Beek serveru Midland Daily News.

Začal sportovat kvůli nemocné dceři

Protože chtěl, aby si jeho dcera užívala život naplno, rozhodl se už v roce 2008, tehdy jako silný kuřák bez fyzické kondice, že začne trénovat na závody a svou dceru bude brát vždy s sebou. Zcela změnil svůj životní styl a veškerý volný čas zasvětil malé Maddy. Na svém blogu napsal v roce 2010, že běhá zásadně se svojí dcerou a pro ni.

"To, co cítím k Maddy, mě popohání a inspiruje ve všem, co dělám. Říkejte tomu inspirace, říkejte tomu motivace, říkejte tomu, jak chcete. Já tomu říkám LÁSKA,“ napsal loni na blogu.

Poslední čtyři roky se dvojice společně účastní řady závodů, včetně půlmaratonů a triatlonů, pod jménem Tým Maddy. Televizi Fox News van Beek prozradil, že už dohromady absolvovali více než 70 závodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám