Hlavní obsah

Sysel ohromil svět, žije v noře přímo tam, kde startují vesmírné rakety

Novinky, Markéta Klánská
Bajkonur

Kosmodrom Bajkonur v Kazachstánu, ze kterého startují rakety do vesmíru, není místem, kde by člověk čekal mnoho zvířat. Přesto přímo v centru tamního dění žije minimálně jeden sysel. U výlezu z nory ho zachytila kamera, kterou tam při přípravách před startem nechal kameraman ruské vesmírné společnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod kosmodromem v kazašském Bajkonuru žije minimálně jeden syselVideo: TSENKI

 
Článek

Zvědavý sysel žije pod jediným kosmodromem na světě, ze kterého startují rakety k Mezinárodní vesmírné stanici ISS. Přesto se zdá, že mu okolní ruch vůbec nevadí. Na videu je vidět, jak se neohroženě vydal na průzkum kamery.

Unikátní záběry během pár měsíců učarovaly tisícům lidí, jenom z této středy na čtvrtek je zhlédlo na 50 000 internetových uživatelů. A přilákaly dokonce i pozornost regionálních a významných světových médií.

Autorem velmi neobvyklého snímku, který připomíná spíše scénu z přírodovědného dokumentu, je ruská společnost TSENKI zajišťující pozemské operace vesmírné infrastruktury.

Pořízené záběry sysla, který patří k velmi plachým tvorům žijícím ve společenstvích, sestříhal a nahrál na internet kameraman společnosti, informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám