Hlavní obsah

Border kolii chybí ovce, místo nich nahání tygry

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port Elizabeth

V přírodní rezervaci poblíž města Port Elizabeth v Jižní Africe chovají opravdu světovou raritu, border kolii jménem Solo. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem Solo nenaháněla místo stáda ovcí tygry.

BEZ KOMENTÁŘE: Border kolii chybí ovce, hlídá proto mladé tygryVideo: 9news.com

 
Článek

Tato psí rasa se používá k nahánění ovcí zpět do stáda, ovšem v rezervaci žádné ovce nejsou. Solo proto začala hlídat a nahánět dva dospívající tygry na procházkách s jedním z pracovníků rezervace Ashleym Combertem.

„Díky přirozenému instinktu se to Solo naučila rychle a při procházkách mi to přijde vhod, když je čas jít domů, nažene je zpět ke mně,“ říká Combert.

Solo je zvyklá mimo tygrů nahánět a hlídat i hyeny a šakaly, se kterými od mala žije v jednom z domů uvnitř rezervace. Svoji úlohu si Solo bude pravděpodobně užívat už jen několik měsíců.

Až tygři dospějí, budou vážit téměř 300 kilo, což by pro maximálně 20 kilo vážící border kolii mohl být v jejich nahánění značný problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám