Hlavní obsah

Trenér záměrně přibral 33 kilo, z hory sádla si opět vypracoval figuru gladiátora

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eagle Mountain

Americký osobní trenér Drew Manning před 13 měsíci ve snaze lépe poznat klienty začal provádět na svém těle radikální experiment. Během šesti měsíců jeho vypracovaná postava zmizela pod vrstvami tuků z nezdravé stravy, aby se během následujících měsíců opět dostala do původní podoby. Nebylo to ale vůbec jednoduché, zejména po psychické stránce. Manning přiznal, že netušil, jak moc to ovlivní i jeho rodinu.

BEZ KOMENTÁŘE: Trenér, který kvůli svým klientům schválně přibral přes 30 kilogramů, už je zase ve formě

 
Článek

„Byla jsem v šoku, opravdu jsem si myslela, že to bude pouze fyzická transformace, že Drew přibere a všechna ta kila zase shodí, protože to bylo celé záměrné. Místo toho to byla opravdu těžká zkouška pro naše manželství. Měnil se, zlenivěl, nepomáhal doma a nebyl tak skvělým otcem jako dřív. Jeho sebevědomí kleslo na bod mrazu,“ přiznala v pondělí v pořadu Good Morning America Lynn Manningová, se kterou má Drew dvě děti.

„Nejprve jsem všechno popíral, dokud mi to manželka nezačala zdůrazňovat. Opravdu jsem zlenivěl. Měl jsem méně energie, takže jsem začal být unavený. Viděl jsem, jak moc to ovlivňuje náš vztah. Tato emocionální část byla tím největším překvapením celého experimentu,“ prozradil v televizi Manning, který žije s rodinou ve městě Eagle Mountain v Utahu.

Další překvapení přišlo, když zapálený fitness trenér s velkým břichem po šestiměsíční přestávce opět začal cvičit: „Bylo těžké se vrátit k pravidelnému tréninku. Když jsem se vrátil do tělocvičny, cítil jsem se nervózní. Předtím jsem návštěvy posilovny miloval a najednou jsem byl poprvé v životě pokořený. Dělal jsem kliky na kolenou a se sklapovačkami mi museli pomáhat. Jako bych posiloval poprvé, byla to zahanbující zkušenost“.

Společná oběť manželů Manningových se ale vyplatila. Jako osobní trenér Drew v očích klientů stoupl, protože na vlastní kůži poznal, jak obtížné může zdravé hubnutí pro lidi s nadváhou být. Na konci prvních šesti měsíců radikálního pokusu totiž vážil téměř 120 kilogramů. [celá zpráva]

Své zkušenosti detailně popsal v nové knize Fit 2 Fat 2 Fit i na svém stejnojmenném blogu. Dělí se o svůj zdravý jídelníček, cviky i o tipy, které mají pomoct všem, kteří si myslí, že je pro ně zdravá životospráva nedosažitelný cíl.

Pět základních chyb, kterých se lidé podle Manninga při hubnutí dopouští:
1. Nedostatek flexibility. Je důležité si rozvrhnout přestávky. Pokud nejste v tomto flexibilní, je nemožné vytrvat. Každý dělá občas chyby, neměli bychom se za ně ale trestat.
2. Spěch v jídle. Pokud si nepřipravíte jídlo s dostatečným předstihem, je mnohem snazší podlehnout snadno dostupným lákadlům, jako jsou jídla z fastfoodů. Když si ale jídlo předem připravíte, podobné pokušení nepocítíte.
3. Dojem, že všechno s nízkým obsahem tuků je dobré. Mnoho potravin, které jsem konzumoval ve fázi tloustnutí, bylo považováno za nízkotučné, například bílé pečivo, těstoviny, sladké cereálie, nudle, tyčinky, slazené nápoje, atd. Nízký obsah tuků není zárukou zdraví.
4. Nepochopení psychologické bitvy, která s hubnutím přichází. Jedna věc je pochopit fyzickou stránku hubnutí, druhá tu psychickou. Je mnohem těžší překonat závislost na jídle, strach z předsudků a nepříjemných soudů okolí, atd.
5. Zaměření se pouze na váhu. Samotná váha není dobrým ukazatelem celkového zdraví. Hubnout neznamená stát se automaticky zdravějším, kila se dají shodit i nezdravou cestou. Je tedy lepší zaměřit se v první řadě na zdraví a úbytek váhy brát jako důsledek.

Manning v první polovině pokusu

Pokus začal 7. května 2011, kdy aktivní 30letý Manning s vypracovaným tělem vážil 87,5 kilogramů, v pase měl 88 centimetrů a kolem krku 43 centimetrů.

Za šest měsíců pojídání hamburgerů, zákusků, světlého pečiva, polotovarů a sladkých nápojů jeho váha stoupla na 119 kilogramů, pas se mu rozšířil na 122 centimetrů a obvod krku se zvětšil o pět centimetrů.

Rychle se zadýchával, hadina cukru v krvi mu výrazně stoupla a zvýšil se mu i krevní tlak. Změny se ale začaly projevovat i jinde než pouze na tělesné schránce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám