Hlavní obsah

Řidič sledoval, jak se kamión před ním převrátil a řítil se na něj

Novinky, Markéta Klánská

Při pohledu na některé dopravní nehody nelze než nevěřícně kroutit hlavou. Na ruské silnici v kopcovitém terénu řidič modrého nákladního vozu s bílým přívěsem příliš rychle najel do zatáčky. Kamión se převrátil a klouzal do protisměru, kde v tu chvíli jel člověk v černém osobním autě s kamerou na palubní desce. Pouhé centimetry dělily řidiče kamiónu a osobního auta od děsivé tragédie.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión se v zatáčce převalil na bok a zastavil se o auto

 
Článek

Na videozáběrech z 9. května se zprvu zdá, že je tragická nehoda nevyhnutelná. Havarovaný kamión se v rychlosti řítil přímo na protijedoucí osobní auto, jehož řidič dupl na brzdy a jen s hrůzou čekal, co bude následovat.

Kamión však najednou překvapivě zpomalil a do osobáku narazil jen lehce. Ani jeden z řidičů očividně neutrpěl žádná vážnější zranění.

Zatímco se muž v červeném tričku snažil dostat z kabiny nákladního vozu s popraskaným čelním sklem, muž v bílém triku jen nevěřícně zkoumal škody na svém černém voze.

Na silnicích v Rusku není bezpečno

Nehody, z nichž mnohé nekončí šťastně jako ta z poloviny května, bohužel nejsou na ruských silnicích ničím zvláštním. Ročně se na nich podle deníku Daily Telegraph zraní více než 250 000 lidí a počet úmrtí na ruských silnicích je v současné době nejvyšší v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám