Hlavní obsah

Českou miss se stala 22letá studentka z Krnova

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česká republika má novou královnu krásy. Závěrem finálového večera soutěže Česká Miss 2012 v pražském Hudebním divadle Karlín jí byla v sobotu korunována 22letá studentka Ostravské univerzity pocházející z Krnova Tereza Chlebovská.

Českou miss se stala 22letá studentka z KrnovaVideo: Novinky

 
Článek

„Porota to letos měla velmi náročné,“ řekla o kráse finalistek organizátorka soutěže Michaela Maláčová. Její slova potvrdil uvaděč večera Jaro Slávik, když řekl, že hlasování bylo jedno z nejtěsnějších za dobu trvání soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská

Foto: Petr Horník, Právo

Miss Tereza Chlebovská

Foto: Petr Horník, Právo

Nová česká miss Tereza Chlebovská

Foto: Petr Horník, Právo

Trojice dekorovaných. Zleva: vítězka kategorie Miss World Linda Bartošová, nová česká miss Tereza Chlebovská a vítězka kategorie Miss Earth Tereza Fajksová

Foto: Petr Horník, Právo

Trojice vítězek

Dívky se v prvním kole krátce představily, v druhém na pódiu defilovaly v plavkách rudé barvy. Jeden z porotců, desetibojař Roman Šebrle po přehlídce nevěděl, kterou ze soutěžících by upřednostnil. „Záleží na úhlu pohledu,“ prohlásil.

Foto: Petr Horník, Právo

Promenáda v plavkách

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott s finalistkami České Miss 2012

Byli to porotci, kteří ze čtrnácti soutěžících vybrali sedm postupujících. Televizní diváci pak prostřednictvím textových zpráv rozhodli o nové české miss. Na porotě bylo vybrat, která z dívek bude reprezentovat Českou republiku na soutěži Miss World. Porotci se usnesli, že to bude dívka č. 13, osmnáctiletá studentka z Pardubic Linda Bartošová.

Foto: Petr Horník, Právo

Linda Bartošová bude ČR zastupovat na Miss World.

Do užšího výběru nakonec postoupily Veronika Hladíková (č. 3), Ivana Loušová (č. 5), Tereza Fajksová (č. 8), Nikola Petruželová (č. 9), Andrea Stieblingová (č. 12), Linda Bartošová (č. 13) a Tereza Chlebovská (č. 14).

Foto: Petr Horník, Právo

Sedm finalistek

Ty následně spoře oděné tančily společně na variaci hudby z muzikálu Chicago. Porotkyně, herečka Eliška Balcerová děvčata chválila: "Já být ředitelem Hudebního divadla Karlín, tak vás všechny angažuji hned".

Foto: Petr Horník, Právo

Finalistky tančí na hudbu z muzikálu Chicago.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítězky s organizátorkou soutěže Michaelou Maláčovou

Závěrečnou disciplínou byla promenáda ve večerních róbách za doprovodu hudby z filmu Tenkrát na Západě, v níž zazářila i italská filmová hvězda Claudia Cardinalová, která byla hlavním hostem sobotního večera.

Promenádu ve večerních šatech zakončil valčík s tanečníky.

Vítězky byly vyhlášeny po odpovědích soutěžících na osobní dotazy stran jednotlivých členů poroty. Otázky se týkaly názorů na štěstí, krásu, vzdělání či poctivost.

Foto: Petr Horník, Právo

Tereza Chlebovská

Foto: Petr Horník, Právo

Claudia Cardinalová na České Miss 2012

Foto: Petr Horník, Právo

Moderátorská dvojice Gabriela Partyšová a Jaroslav Slávik

Anketa

Líbí se vám nová miss?
Ano
12,9 %
Ne
14,7 %
Nevím
72,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 74271 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám