Hlavní obsah

Experti zkoumají velké UFO, které spadlo na Sibiři

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UFO fragment velkých rozměrů dopadl do hustého lesa nedaleko malé vesničky Otradnesnky na ruské Sibiři. Místní se vydali směrem k místu dopadu, velký objekt naložili na povoz a dovezli do vesnice. Nyní ho zkoumají ruští experti.

BEZ KOMENTÁŘE: Ruští experti zkoumají obrovský fragment UFO

 
Článek

Podle oficiálního prohlášení nahlásil objev Sergej Bobrov, ten také nabádal vesničany, aby s fragmentem nijak nemanipulovali, i přesto byl 200 kilový objekt odtažen do vesnice. Nyní je bedlivě hlídán stráží objednanou zatím nejmenovanými orgány.

Původ zařízení zatím nebyl objasněn, již teď je podle expertů jasné, že objekt nemůže být spojován s lidmi vytvořenými kosmickými technologiemi. „ Nalezený objekt nesouvisí s žádnou dosud známou kosmickou technologií, původ je tedy nadále zkoumán,“ uvedla ruská kosmická agentura Roskosmos.

Odborníci se také pokoušejí zjistit, do jaké míry je objekt nebezpečný. „Měřili jsme úroveň radiace v blízkosti a uvnitř objektu, ale žádné stopy po radiaci jsme neobjevili,“ řekl Jurij Bornyakov, velitel oddělení záchranné služby v oblasti Novosibirsku.

Část fragmentu byla vyrobena z ultra silného titanu, spekuluje se proto, že se jedná část vojenského stroje či neznámého satelitu, ale i to se zdá velmi nepravděpodobné. Nezbývá než si počkat na další průběh zkoumání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám