Hlavní obsah

Rozzuřený právník se vloupal do domu plného kamer, vše kvůli své klientce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alamogordo

Rozvody bývají plné emocí. Najatí rozvodoví právníci by si proto v takových chvílích měli zachovat chladnou hlavu. Šedesátiletému právníkovi z Nového Mexika se to ale příliš nepodařilo, a tak v úterý stanul před soudem na opačné straně zákona, než je zvyklý. Veden silnými emocemi své klientky se totiž násilím vloupal do domu jejího skoro exmanžela.

Počínání advokáta a jeho klientky zachytily bezpečnostní kameryVideo: www.kob.com

 
Článek

Třicet dnů ve věznici okresu Otero, následných 334 dní v podmínce a 100 hodin veřejných prací, to je trest, který si za svůj čin vysloužil rozvodový právník Raymond Van Arnam.

Hájení zájmů klientky Melissy Stonecipherové ho ale bude stát ještě i nemalou finanční sumu. Podle rozhodnutí soudu musí zaplatit náhradu škody ve výši 5000 dolarů a dalších 2500 dolarů jako pokutu, v přepočtu tedy celkem 141 300 korun.

Záznam kamer jako důkaz

A co přesně se stalo? V pátek 28. října 2011 obdržela policie z oddělení ve městě Alamogordo hlášení od Anthonyho Stoneciphera, že se mu do domu vloupala jeho manželka s rozvodovým právníkem. Ve chvíli kdy policie dorazila na místo, Van Arnam i jeho klientka už byli pryč. Jejich vloupání ale zachytily bezpečnostní kamery rozmístěné po celém domě.

Na pořízených záběrech je vidět, jak Van Arnam nejprve klepal na dveře, a když nikdo neotvíral, začal do nich kopat. Když pak majitel domu s upozorněním na kamery v domě odjel, Van Arnam se přesunul k zadnímu vchodu a vyrazil dveře.

„Ššš, ššš, teď už to bude dobré,“ uklidňoval uvnitř domu právník svou klientku, než začali za pomoci personálu Van Arnamovy kanceláře odnášet vybraný majetek. Vzali s sebou nábytek, ale i určité právní dokumenty. Na videu pak je vidět i to, jak rozvodový právník zničil cedule o zákazu vstupu, které Stonecipher vylepil na vchodové dveře.

Útok bez povolení

Nebylo těžké si ověřit, že Van Arnam neměl žádné úřední povolení ke vstupu do domu, natož aby tam odtud mohl odnášet nějaké věci. Během úterního jednání se právník podle televize KOB hájil tím, že neměl čas na získávání nějakých povolení, protože k incidentu došlo v pátek odpoledne.

Navíc se nechal slyšet, že kdyby Stonecipher normálně otevřel dveře, jak byl vyzván, nic z toho by se nemuselo stát. S tím ale žalobce Matthew Chandler rozhodně nesouhlasil.

„Bylo to vloupání převlečené za legální postup. Šlo o plánovaný útok na soukromou osobu a její majetek. Van Arnam za to musí být potrestán,“ uvedl Chandler s tím, že Van Arnam může být nyní označen za notorického kriminálníka, protože má v rejstříku z dřívější doby ještě dva přečiny týkající se drog.

Reklama

Výběr článků

Načítám