Hlavní obsah

Muž se vloupal do bytu, jen aby tam navařil a uklidil

– South Bend
Novinky, Markéta Klánská

Přijít domů a mít uklizeno, navařeno a prádlo srovnané do komínků, to je sen mnoha lidí. Jedné ženě z města South Bend v USA to však způsobilo opravdový šok. Poznala tak totiž, že se jí do bytu vloupala nevítaná návštěva.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Ashley Murrayová v pondělí před půlnocí dorazila domů, našla v bytě podivného muže. Okamžitě ji napadlo, že u ní chtěl krást. Pětačtyřicetiletý Keith Davis ale místo kradení uvařil kuře, poskládal oblečení a vysmýčil podlahu.

Ačkoli Murrayová nyní bere toto neobvyklé vloupání s humorem, přece jenom v ní vyvolalo obavy. Se synem dvě noci v bytě nespali a nyní uvažují, že se přestěhují do jiného domu.

Muž byl zmatený a tvrdil, že je to jeho byt

Davis se podle policie dostal do bytu skrz nezabezpečené okno. Když na místo dorazila hlídka, Davis seděl klidně v křesle obývacího pokoje. Byl zmatený a říkal, že tam bydlí, přesto udal jinou adresu.

„Davis uvedl, že do bytu dorazil odpoledne. Poté však policii ujistil, že se ve stejném bytě i ráno probudil. Zapomněl si prý klíče, ale nějaká korejská žena mu měla prozradit, kde jsou. Za zmínku ale stojí, že paní Murrayová má černou pleť, tvrzení o korejské ženě tak nedává smysl. Pak začal Davis vyprávět o své vojenské službě a o dalších nepodstatných záležitostech. Mluvil nesrozumitelně a zmateně,“ stálo v policejní zprávě.

Kauce a návštěva psychologa

Zdá se, jako by Davis jednal pod vlivem nějaké drogy. Murrayová ale věří, že Davis bydlí ve stejném komplexu obytných budov, jen o několik ulic dál.

„Vypadal, jako by skutečně byl ve svém bytě,“ uvedla pro televizi WSBT Murrayová s tím, že si dokonce odestlal na pohovce. Nic neodnesl, napil se jen džusu a chvilku si během vaření zdříml.

Davis byl zatčen za vloupání a převezen do místní vazby. Kauce mu byla stanovena na 5000 dolarů (95 000 korun) a prokurátor si vyžádal jeho důkladné psychologické vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám