Hlavní obsah

Zakrslý králík umí nahánět ovce jako zkušený ovčácký pes

Novinky, Markéta Klánská
Käl

V souvislosti s naháněním ovcí jsou zpravidla zmiňováni ovčáčtí psi. Jak se ale zdá, nejsou jediní, kteří si s přehledem dokážou poradit se skupinkou ovcí. Ve Švédsku to zvládne i zakrslý králík. Jmenuje se Champis a během několika dní se stal miláčkem publika.

BEZ KOMENTÁŘE: Králík si hraje na ovčáckého psa, ovce před ním s respektem prchají

 
Článek

Farmáři Nils-Erik a Greta z malebné vesničky u pobřeží Höga Kusten u Botanického zálivu chovají na své farmě zejména ovce. Ačkoli mají poměrně velké stádo, nenajímají si žádného pastýře. V práci s ovcemi jim pomáhají psi a samozřejmě také Champis.

Nils-Erik uvedl, že králíka nemuseli nijak trénovat, se schopností nahánět ovce už se zkrátka narodil. Nikdo by tomu zřejmě neuvěřil, kdyby se neobjevilo video jako důkaz.

Jedinečná podívaná

Je na něm vidět několik ovcí, které mají v patách králíka. Na snímku z loňského léta nelze přehlédnout ani fenku border kolie Tay a pomocníka Johna-Erika Johannessena, který patrně Champisovi v jeho ovčáckých snahách občas vypomáhal. V ruce totiž držel kyblík s krmením, a nenápadně tak mohl ovce dle potřeby směrovat.

Tak jako tak je pohled na zakrslého králíka pasoucího ovce jedinečný. Komentáře u videa se hemží slovy úžasný, roztomilý, šikovný, apod. Objevil se ale i názor, že by se snímek měl jmenovat „nejzbabělejší ovce na světě“.

Ovčácká čivava

Champis při práci s ovcemi připomíná jiné drobné zvíře, který si o sobě zřejmě myslí víc, než by kdo řekl. Dvouletá čivava Nancy z Velké Británie předvedla své neobvyklé schopnosti na videu koncem června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám