Hlavní obsah

Nad Kansas City se objevilo UFO, viděly ho desítky lidí

Novinky, Markéta Klánská
Kansas City

V tomto týdnu se nad Kansas City v americkém Missouri objevila záhadná světla. Obyvatelé, kteří je spatřili, si kladou otázku, zda náhodou nešlo o návštěvníky z mimozemské civilizace. Podivný svítící objekt na noční obloze natočil v pondělí jeden z místních občanů na mobilní telefon.

Článek

Podle mezinárodní organizace MUFON, která se zabývá výzkumem UFO, lidé hlásili pronikavá světla a vznášedla na noční obloze v celé oblasti, a to nejen v pondělí, ale i v úterý a ve středu.

„Obdrželi jsme různá hlášení o obrovském vzdušném plavidle, které se chaoticky pohybovalo po obloze. Je to pozoruhodné, protože se běžná letadla takto nechovají. Helikoptéry sice podobné chování vykazují, podle hlášení ale objekt vypadal jinak,“ řekla regionální televizi FOX 4 Margie Kayová z mezinárodní organizace MUFON.

Organizace podle Kayové kontaktovala všechna místní letiště. Ukázalo se, že nějakých 82 hlášených případů může být vysvětleno, s největší pravděpodobností šlo o akrobatická letadla. Na druhou stranu však několik případů stále zůstává bez věrohodného vysvětlení, uvedla televize FOX 4.

Pro natáčení UFO platí určitá pravidla

Video, které pořídil jeden z pozorovatelů na mobilní telefon, je však nekvalitní, a tudíž bohužel není příliš průkazné. Podle pracovníků MUFONu by totiž lidé při natáčení údajných UFO měli dodržovat určitá pravidla.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Kamera by měla stát na stativu, popřípadě na stabilním rovném povrchu. Kdyby to v tu chvíli nebylo možné, kameraman by měl zapřít své tělo o stěnu nebo jiný pevný povrch, aby se tak vyvaroval roztřeseného obrazu. Zároveň by na videu měl být nějaký výchozí bod pro srovnání, například horizont, koruna stromu, dům nebo přírodní památka. Tyto body video nijak neznehodnotí, naopak.

Reklama

Výběr článků

Načítám