Hlavní obsah

Nejrychlejší gauč světa: sofa i se stolkem jelo rychlostí 163 km/h

– Sydney
Novinky, Jakub Kynčl

Máte rádi svůj gauč? A neměli byste ho ještě o špetku raději, kdyby ho poháněl motor z motocyklu Suzuki GSX 1400? Tak si tuto myšlenku ještě doplňte o praktický pojízdný stoleček na kávu a šikovné techniky z Evolution Motorsport, kteří celý komplet zprovoznili.

Článek

Australský pilot Glen Sutton na něm nyní zajel světový rekord - s gaučem jel rychlostí 163 km/h.

Předechozí rekord v Guinnessově knize rekordů učinil Marek Turowsk z britského hrabství Leicestershire, jehož gauč se proháněl rychlostí 148 km/h. Na nejrychlejší nábytek světa však nemá ani jeden z rekordmanů. Tento rekord totiž drží Brit Perry Watkings, který se proháněl s jídelním stolem a židlí rychlostí 183,14 km/h.

Nařízení zástupců Guinnessovy knihy rekordů jsou přitom neúprosná. Dopravní prostředek musí zajet aspoň dvě kola či předepsané vzdálenostní úseky během jedné hodiny a v obou směrech. Pokud stroj nezvládne dojet obě části, rekord není uznán.

"Je to nejdivnější dopravní prostředek, který jsme kdy postavili. Závodní auta se staví tak, aby byla aerodynamická. Ale s gaučem to byla spíše otázka toho, co si můžeme dovolit," uvedl vedoucí projektu Paul McKinnon a poukázal na to, že ke stolu byla ještě přilepená mísa s ovocem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám