Hlavní obsah

Hluchá dívka poprvé v životě uslyšela svůj hlas a dojetím se rozplakala

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětadvacetiletá Sarah Churmanová se narodila hluchá. Před osmi týdny jí ale lékaři voperovali speciální ušní implantát, díky kterému začala slyšet. Když poprvé v životě uslyšela svůj vlastní hlas, neubránila se dojetí a začala plakat. Dojemné video zachytil její manžel. Informoval o tom The Huffington Post.

Článek

Věc, kterou slyšící lidé berou jako samozřejmost a ani se nad ní nepozastavují – svůj hlas. Ten ale mladá žena neměla nikdy možnost poznat. A právě to ji celý život trápilo.

Od svých dvou let nosila Sarah naslouchátko, které částečně pomáhalo mírnit její sluchové postižení. Naučila se odezírat ze rtů, hodně četla a právě to jí dopomohlo k perfektní angličtině. Málokdo dnes pozná, že je žena vlastně hluchá.

Před osmi týdny se statečné Sarah splnil životní sen. Lékaři jí do ucha voperovali speciální implantát s názvem Esteem, díky němuž žena poprvé zjistila, jak vlastně zní její hlas. Zařízení je umístěné ve středním uchu, přejímá vibrace, které zachytí vnější část ucha, ty pak posílá do zvukovodu a zároveň převádí na elektrické signály, které pak mozek dekóduje.

Dojemné video šťastné Sarah, která se při prvním poslechu svého hlasu rozplakala radostí, natočil její manžel Sloan a před pěti dny ho umístil na internet. Okamžitě se stalo diváckým hitem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám