Hlavní obsah

Manželé si omylem zarezervovali hotel na špatném světadílu

Novinky, Jakub Kynčl
Eastbourne/Eastbourne

Jihoafričtí dovolenkáři udělali minelu, která se stane jen jednou za život. Zarezervovali si totiž hotel s nádhernými výhledy na molu v Eastbourne. V britském Eastbourne. Problém byl však v tom, že svůj hotel hledali v novozélandském Eastbourne, více než 19 000 kilometrů od místa, kde si své ubytování ve skutečnosti zarezervovali.

Foto: Profimedia.cz

Muž si zarezervoval hotel na molu v britském Eastbourne (vlevo), namířeno měl však do novozélandského Eastbourne (vpravo).

Článek

Michael a Sunette Adendorffovi jeli na svou vysněnou dovolenou a vše měli vymyšlené do posledního puntíku. V momentě, kdy přiletěli na Nový Zéland, vypůjčili si smluvený automobil a vydali se hledat svůj hotel. Jejich navigace ovšem odmítala poslušnost a ulici s hotelem nechtěla za žádnou cenu najít.

Adendorffovi tedy projeli předměstí Wellingtonu a dostali se až do Eastbourne. Tam se snažili se najít Majestic Hotel, který měl podle rezervace ležet na tzv. Královské promenádě. Když se partnerům nedařilo najít hotel už nápadně dlouhou dobu, rozhodli se, že se doptají na cestu v drogerii, okolo které jeli. Tam se však dozvěděli pro ně značně šokující zprávu. Novozélandský Eastbourne (4600 obyvatel) nedisponuje ani jedním hotelem.

"Vešli dovnitř a zeptali se mě, zda nevím, kde je Královská promenáda s hotelem Majestic. Odvětila jsem, že zde žádný velký hotel není. Podívala jsem se na jejich rezervační formulář a řekla: 'To místo je v Anglii! To je ve Velké Británii.' Muž se na mě jen podíval a odvětil, že mu přišlo trochu zvláštní, že za rezervaci platil v britských librách, ale neřešil to," uvedla prodavačka Linda Burkeová.

Ubytovala je prodavačka

Pár vyrazil objevovat krásy Nového Zélandu a naplánoval si i návštěvu zápasu rugby, ve kterém nastoupila jejich reprezentace na tamějším světovém šampionátu. Mužova chyba jim však pobyt značně zkomplikovala. Prodavačka obvolala místní penziony, ale všechny byly plně obsazené, a tak páru nabídla, že jim může poskytnout na jednu noc pokoj ve svém bytě.

"Zarezervoval jsem skvělý hotel na skvělém místě, jen ve špatné zemi. Nakonec jsme se ti to tu užili, místní se ukázali jako velmi přátelští lidé," konstatoval pobaveně Michael Adendorff.

Reklama

Výběr článků

Načítám