Hlavní obsah

Domácí kočka z Ruska si umí říct o vodku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočky mají svou řeč, odborníci rozeznávají až 16 různých zvuků, které řadí do tří skupin podle způsobu, jakým je ze sebe kočky vydávají. Jedna kočka z Ruska však tento specifický kočičí jazyk dovedla do takové dokonalosti, že mu poměrně snadno porozumí i člověk. S nervózním mrskáním ocasu se totiž doslova dožaduje vodky.

Článek

Hlavní roli na videu z tohoto pondělí hraje šedá dlouhosrstá kočka, která upírá své pronikavé oranžové oči do kamery, a přitom vydává podivné zvuky. Nervózní mrskání ocasem naznačuje, že je podrážděná. A při pozorném poslechu se ukazuje, proč. Z jejích vokálů lze totiž lidským uchem rozeznat slovo vodka.

Pestrá škála kočičích zvuků rozdělených do tří skupin na vrčení, vokály a vřeštění se rozhodně nepodobá lidské řeči. Avšak vokály, které kočka vydává, když postupně zavírá tlamu, jsou u každé kočky jiné a při troše představivosti mohou připomínat i konkrétní slova.

Stejně tak ale může mňoukání připomínat třeba i psí štěkání. Na to je specialista zase jiná ruská kočka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám