Hlavní obsah

Zapomeňte na drahou svatbu, za jeden dolar vás oddá svatební automat

– Falmouth
Novinky, Zuzana Křesťanová

Uspořádat svatbu není v dnešní době vůbec levná záležitost. Britský elektroinženýr Sam Lanyon z Falmouth ale vymyslel svatební automat, který snoubence oddá za jeden dolar nebo jednu libru, informoval zpravodajský server BBC.

Článek

Svatební automat je spíše designérským kouskem, první prototyp bude umístěn v Marvin’s Marvelous Mechanical Museum v Detroitu. „Kombinujeme design, inženýring a kreativitu, abychom vytvořili ujeté věci. Někdy to vyplyne z našich vlastních myšlenek, někdy vyjde impuls od našich klientů,“ popsal tvůrce unikátního přístroje. Práce na výrobě stroje zabrala zhruba čtyři měsíce, nyní je připraven na expedici do USA.

Růžový automat, připomínající jukebox, pracuje na jednoduchém principu. Po vhození jednoho dolaru nebo jedné libry se z přístroje začne linout svatební hudba. Vzápětí si snoubenci mohou pomocí tlačítek vybrat z několika variant obřadu a na klávesnici vyťukají svoje jména.

Pokud si dotyčného opravdu chtějí vzít, zmáčknou tlačítko jedna, pokud ne, stlačí „escape“. Po výměně manželského slibu automat vydá novomanželům dva umělohmotné prsteny a vyzve je, aby se políbili. Samozřejmostí je i oddací list, který po skončení obřadu z automatu vypadne. Jak ale Lanyon upozorňuje, nejedná se o žádný oficiální dokument.

Oddávací automat vzbudil obrovský zájem po celém světě. Jeho autor už na něj dostal objednávky mimo jiné z Brazílie, Itálie, Ruska, Japonska nebo Portugalska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám