Hlavní obsah

Fascinující pohled na noční oblohu, k nebi se vzneslo tisíce lampiónů

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznaň

Noční obloha nad polskou Poznaní se na okamžik prozářila, když se v úterý 21. června k nebi vznesl rekordní počet čínských lampiónů. Tato fascinující podívaná byla záměrně zorganizována na nejkratší noc v roce, aby se uctil letní slunovrat.

Článek

Akce byla předem ohlášena na internetu, po západu slunce se tak sešlo na volném prostranství v Poznani tisíce nadšených lidí. Tlačili se ve frontách u tuctů připravených stánků, kde si kupovali létající lampióny.

Více než tisícovka lampiónů se vznesla k nebi kolem půl jedenácté večer. Během následující hodiny jich bylo vypuštěno asi 8000. Tímto byl překonán stávající polský rekord v počtu vypuštěných lampiónů ve stejném okamžiku. Organizátoři již nyní plánují, že v příštím roce na podobné akci pokoří dokonce i Guinessův světový rekord, uvedl deník Daily Mail.

„Toto byla nejromantičtější noc v Polsku, jak se tisíce párů očí v němém úžasu dívalo na prozářenou noční oblohu,“ řekl jeden z přítomných.

„Lampióny se podobaly zářícím hvězdám a každý byl ohromen. Při pohledu na hvězdy stoupající vzhůru se tu vytvořila neuvěřitelná atmosféra,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám