Hlavní obsah

S mužem na smrtelné posteli se rozloučil jen jeho pes

Novinky, Markéta Kautznerová
Cedar Rapids

Společnost se semknula, aby splnila poslední přání jednoho bezdomovce. Na smrtelné posteli projevil touhu vidět ještě jednou svého psa. Byla to prostá žádost, ale pro muže v poslední chvilce jeho života znamenala mnoho.

Článek

Lidé, kteří se na plnění posledního přání podíleli, popisují tento dojemný zážitek jako něco nezapomenutelného. Hřeje je vzpomínka na přátelství muže a psa, i když už jeden z nich není mezi živými.

„Je plná energie a přináší domů spousty lásky a života,“ řekla Kate Ungsová, nová majitelka fenky Yurtie, též zvané Yurt, která s bezdomovcem tvořila onu nerozlučnou dvojici.

„Když jsme ji poprvé spatřili na internetu, měla u sebe popisek, že ji provází velmi podmanivý příběh. Ale to víte, v té době to byla pouhá slova,“ řekl pro televizi KCRG Eric Ungs, který se spolu se svou ženou fenky ujal.

Yurtie dělala původně společnost 57letému bezdomovci, Kevinu McClainovi z Cedar Rapids v Iowě, který žil v autě. Před měsícem však vážně onemocněl, diagnostikovali mu rakovinu plic. Lékaři ho poslali do zdravotnického centra a později do místního hospice. Yurt skončila v útulku.

„Když jsme ho převáželi z ambulantního lůžka do nemocniční postele, prozradil mi, že má psa,“ řekla Jan Ercegová, specialistka z místní ambulance. Shodou okolností tato žena vypomáhala ve stejném útulku, kam byla Yurt převezena.

„Řekl mi její jméno a v tu chvíli mi to došlo,“ dodala.

Splněné přání

Od té doby, kdy byl Kevin od Yurt oddělen, se na psa ptal. Dokonce i jeho poslední přání, které pronesl na smrtelné posteli, se týkalo jeho čtyřnohé společnice. Chtěl se s ní ještě jednou setkat. Pracovníci z hospice a útulku tak spojili své síly a přání splnili.

„Jakmile otevřel oči a uviděl psa, okamžitě ho poznal. Yurtie mu pak nadšeně olizovala ruce a obličej,“ řekla Ercegová. O několik dní později Kevin zemřel. Yurt ho tedy opravdu provázela i v jeho posledních okamžicích života. Je to věrná psí společnice a Ungsovi jsou šťastni, že ji mají doma.

„Stala se součástí naší rodiny a my tvoříme její rodinu. Vzniklo mezi námi pevné pouto,“ dodal Ungs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám