Hlavní obsah

Muž zapsal svou manželku do rejstříku teroristů, tři roky se nemohla vrátit domů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

Nejmenovaný imigrační úředník z Velké Británie měl zřejmě velkou zlost na svou manželku, když zneužil svého zaměstnání a zapsal ji do registru teroristů. Nebohá žena po návštěvě rodiny v Pákistánu kvůli křivému nařčení nemohla odletět zpátky domů, jelikož nebyla vpuštěna do letadla. Trvalo celé tři roky, než se na manželův záludný postup přišlo. Po celou dobu žena musela zůstat v Pákistánu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak jednoduché může být zbavit se na pár let manželky. Stačí pracovat na příslušných místech a přidat její jméno do seznamu osob podezřelých z terorismu, kteří mají zákaz dostat se letecky do Velké Británie.

Když se žena vracela z návštěvy příbuzných v Pákistánu, na letišti ji úředníci nepustili do letadla, zpočátku jí však odmítli sdělit důvod. Zavolala proto svému manželovi, který slíbil, že se na to podívá. Místo toho ji však nechal trčet tři roky v Pákistánu, informoval deník Daily Mirror.

Od manžela čekala pomoc

„Spousta lidí může být naštvaná na své protějšky, ale tady už jde opravdu o zcela jinou úroveň odvety. Asi netřeba dodávat, že ta žena byla hodně zmatená, když ve skutečnosti nikdy nebyla zapojena do žádné trestné činnosti a čehokoli spojeného s terorismem,“ uvedl zdroj z místního imigračního oddělení.

„Zřejmě si myslela, že když je její manžel imigrační úředník, bude schopen zjistit, co se děje. Netušila, že to byl právě on, kdo ji přidal na seznam. Podle všeho si chtěl užívat života,“ dodal zdroj.

Na obrovský omyl se nakonec přišlo až po třech letech, kdy došlo na kontrolu pracovníků imigračního úřadu. Když si jeho nadřízení všimli záznamu o jeho manželce, požádali o vysvětlení. Muž neměl na výběr a musel s pravdou ven, po tomto doznání jej čekal vyhazov. O reakci manželky se zahraniční média bohužel nezmiňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám