Hlavní obsah

Vozíčkář v obchodě přepral lupiče, zachránil napadenou prodavačku

Novinky, Dagmar Plecháčová
Vancouver

Kanaďan Larry Skopnik je připoután na invalidní vozík, přesto se neváhal pustit do lupiče, který začal obtěžovat prodavačku v obchodě a vyhrožovat jí. Mladý muž se po něm vrhl, chytil ho kolem krku a společně se svalili na zem. Po pár vteřinách přispěchali na pomoc další nakupující a lupiče společně zpacifikovali. Vozíčkář je nyní oslavován jako hrdina, ale sám skromně říká, že šlo o samozřejmost.

Článek

Celý incident z večerky ve Vancouveru byl zachycen na průmyslovou kameru nainstalovanou přímo v obchodě. Skopnik uvedl, že dělal pouze správnou věc, když uviděl, jak cizí muž vchází za pult k prodavačce a vyhrožuje jí. „Jen proto, že jsem na vozíku neznamená, že se nemohu postavit za ženu a dělat to, co je správné,“ řekl Kanaďan.

Neznámý lupič se v sobotu večer snažil u prodavačky Cindy Grewalové udat podezřelou padesátidolarovku. Když neuspěl, rozzuřil se a chtěl si peníze rozměnit sám, vlezl k ženě za pult a začal se s ní prát.

To už však přispěchal na pomoc Larry Skopnik. Po chvíli se k němu přidali i další dva muži. Společně pak zloděje drželi až do příjezdu policie, která jej ihned zatkla. „Jsem si jistý, že se dokážu ubránit. Nejdůležitější je, že se té ženě nic nestalo,“ dodal statečný vozíčkář.

Reklama

Výběr článků

Načítám