Hlavní obsah

Mladý Asiat obelstil kontroly, do letadla se dostal s maskou staříka na hlavě

Novinky, Dagmar Plecháčová
Vancouver

Mladý Asiat, jehož totožnost zatím není známá, se pokusil o ošálení kontrol na letištích v Hong Kongu a Vancouveru. Zatímco v Číně se to podařilo, v Kanadě již narazil. Muž si totiž nasadil věrohodnou silikonovou masku starého muže pokrývající nejen jeho obličej, ale i krk. Na maskování svých mladých rukou však nemyslel, což se mu nakonec nevyplatilo a byl zadržen policií, informoval deník Daily Mail.

Článek

Na letišti v Hong Kongu se objevil postarší muž s brýlemi a hnědou bekovkou na hlavě, ačkoli dosud úřady jasně nepotvrdily, jak se falešný stařík dostal přes četné kontroly a jakými doklady se prokazoval, byl vpuštěn do letadla a dostal se až do cílového místa, kanadského Vancouveru.

Personálu čínského letiště se však přesto na muži zdálo něco podezřelé, a to jeho téměř až dětské ruce. Informovali proto své kolegy ve Vancouveru, že se na palubě nachází podezřelý pasažér. Když z letadla nevystoupil žádný muž, který by se shodoval s popisem, začala policejní razie, která zjistila, že za starým mužem se skrývá mladý asijský uprchlík, který si na palubě masku sundal.

Mladík se zřejmě odmaskoval na toaletách v letadle

"Informaci jsme přijali od kanadské letištní kontroly, která nás upozornila na možného podvodníka na letu z Hongkongu. Jednalo se o muže zpočátku popisovaného jako starší muž, běloch, který měl mít nepřirozeně mladé ruce. Během letu se dotyčný na toaletě odmaskoval. Jedná se o mladého Asiata ve věku okolo dvaceti let,” uvedla ke kurióznímu případu kanadská celní policie, která u muže poté i silikonovou masku našla.

Mladík je v současné době ve vazbě, o jeho dalším osudu rozhodne soud. Pracovníci hongkongského letiště jsou si incidentu vědomi a přistoupí zřejmě k detailnějším kontrolám.

Reklama

Výběr článků

Načítám