Hlavní obsah

Pašeráci proměnili kokain v kastroly

Brusel

Vynalézavost pašeráků drog, kteří se snaží obelstít celníky a policisty, občas vede k zajímavým kouskům. Za velmi kuriózní pokus označují i samy úřady případ z belgického letiště Zaventem. Na něm byla zadržena zásilka 92 kilogramů kokainu. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, pokud by droga nebyla zamaskována do hrnců a pánví. Ne však, že by byla ukryta vevnitř, tyto kuchyňské potřeby byly z kokainu přímo vyrobeny.

Foto: Profimedia.cz

Nápad pašeráků byl skvělý, drogu však stejně nepropašovali. Ilustrační foto

Článek

V rámci maskování byla droga potažena hliníkovým povrchem a opatřena dalšími prvky, jako jsou ouška a podobně. Na první pohled tak nic nenaznačovalo, že opravdu nejde o vybavení do kuchyně.

"Nic takového jsme tu ještě neviděli," řekl šéf policistů z letiště Tony Verachtert v úterním vydání listu DH Les Sports, který doplnil, že tip dostali belgičtí protidrogoví experti od evropských kolegů. Zásilka byla zadržena v sobotu, původ měla v Dominikánské republice.

Netypický suvenýr z cest zaujal

Zadrženo bylo sedm pašeráků, z nichž každý měl v kufrech čtyři kokainové hrnce. Podezření vzbudilo i to, že hrnce nejsou zrovna typickým suvenýrem, který si lidé z cest přivážejí.

Zadržení, mezi nimiž jsou tři Španělé, Chilan, Švýcar, Němec a Ital, jakoukoli vinu zatím popírají. Hodnota zadržené zásilky má podle listu hodnotu kolem 14 miliónů eur (343 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám