Hlavní obsah

Odvážlivec myje okna ve stometrových výškách bez jištění

Novinky, Dagmar Plecháčová
Dubaj

Nejmenovaného muže, který má odvahy na rozdávání, vyfotili rezidenti jedné z výškových budov na Jumeirah Beach v Dubaji. Mladík na protějším extrémně vysokém panelovém domě totiž bez jakéhokoli jištění umýval okna ve výšce přes 120 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Mýt okna ve 34. patře bez jištění? Pro tohoto mladíka žádný problém.

Článek

Na snímcích je muž zachycen ve 34. patře, které se nachází ve výšce 121 metrů. Po úzké římse se přitom prochází s takovou jistotou, že jakékoli jistící lano se mu zdá zbytečné a drží se pouze konečky prstů za okenní rám.

Foto: Profimedia.cz

Mladý muž myje okna vysoké budovy a drží se pouze okenního rámu.

„Profesionální umývači oken mívají postroj, lana, helmu a sedák, ale on nemá ani jedno,“ uvedl očitý svědek, který muže vyfotil.

Podle místních bezpečnostních orgánů podobná zaměstnání ve Spojených arabských emirátech vykonávají především přistěhovalci. Jejich bezpečnost při práci se přitom příliš neřeší. Zaujmout jejich místo ochotny desítky dalších.

Foto: Profimedia.cz

Mýt okna ve 34. patře bez jištění? Pro tohoto mladíka nic zvláštního.

Novinky nedávno informovaly o jiném zaměstnání, kdy je nutné překonávat extrémní výšky. Jednalo se o pracovníky na americkém vysílači Guided Tower, na jehož vrchol se musejí šplhat po žebříku celých 538 metrů [celá zpráva].

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám