Hlavní obsah

Dívka podlezla tyč 21 centimetrů nad zemí, vytvořila světový rekord

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo

Rodačka z Trinidadu Shemika Charlesová v pátek vytvořila ženský světový rekord v nepříliš známé, ale o to zajímavější disciplíně, která se nazývá limbo. Cílem je podlézt co nejníže posazenou tyč bez jejího dotknutí či shození. Charlesová se tak může těšit na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Osmnáctiletá Shemika nyní žije v americkém Buffalu, Trinidad opustila již v osmi letech. Její rodiče se spolu s ní přestěhovali do Spojených států, kde se talentovaná dívka začala učit tanec limbo, který se kromě podlézání tyčí vyznačuje i speciálními pohyby na karibské rytmy. Ačkoli na rodném Trinidadu Charlesová již řadu let nebydlí, obyvatelé ostrovního státu jsou na ni přesto právem pyšní.

Pokusu o světový rekord se zúčastnili i úředníci z Guinnessovy knihy rekordů, kteří výkon Shemiky uznali platným. Dívka tak získá zápis, ve kterém bude stát, že zvládla podlézt vodorovně zavěšenou tyč 21,5 centimetru nad zemí. Aby toho nebylo málo, v každé ruce ještě držela tác se třemi šálky horkého čaje, které nesměla převrhnout ani rozlít.

Reklama

Výběr článků

Načítám