Hlavní obsah

Korejka získala řidičský průkaz na 960. pokus

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Nepodařilo se vám získat řidičskou licenci napoprvé? Jihokorejská 69letá babička Sa-soon Čao se na vydání řidičáku načekala pořádně, byl jí vydán až na 960. pokus. Kuriózní náhodou je to, že ženino příjmení znamená v korejštině "vozidlo".

Článek

Sa-soon Čao se stala ziskem řidičského průkazu celonárodní celebritou: Její příběh sice už byl mezinárodně známý, ale velké pozornosti se mu dostalo teprve v momentě, kdy získal šťastný konec. Automobilka Hyundai se nyní rozhodla natočit s ní reklamu.

Žena se začala pokoušet o zisk průkazu v dubnu 2005 a od té doby se to pokoušela každý den, pět dní v týdnu. Časem své tempo zmírnila a začala na testy docházet "jen" dvakrát týdně. Za své snažení utratila celkem bezmála 330 tisíc korun.

"Když konečně dostala svůj řidičský průkaz, tak jsme všichni začali jásat a objímat ji. Okamžitě jsme jí navíc sehnali pořádnou kytici," uvedl instruktor z autoškoly Su-jeon Park. Ten tvrdí, že žena nebude znamenat žádné reálné nebezpečí na silnicích, jelikož povětšinou selhala v psané části testu.

A proč se o řidičák Korejka neúnavně snažila? "Chtěl jsem ho získat proto, abych mohla vzít svá vnoučata do zoologické zahrady," vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám