Hlavní obsah

Dvouletý Indonésan, který kouřil 40 cigaret denně, byl na odvykací léčbě

Dvouletý Indonésan Ardi Rizal se stal letos na jaře internetovou senzací. Ne však kvůli tomu, že by byl zázračným batoletem. Jeho případ šokoval svět proto, že tento obézní chlapeček vyměnil dudlík za cigarety. A vykouřil jich denně víc, než zvládne většina dospělých. Ze čtyřiceti cigaret se ale díky pobytu v sanatoriu dokázal dostat na nulu a dnes už po tabákem plněných trubičkách netouží.

Foto: Profimedia.cz

Děsivý pohled na dvouletého Ardiho v hustém cigaretovém oparu.

Článek

Jeho léčba zabrala expertům tři měsíce, ale dokázali zhoubného zlozvyku chlapce zbavit, a tím mu zachránit zdraví a život.

Ardi začal kouřit v jedenácti měsících, a když mu cigaretu někdo upřel, začal hlavou tak mocně bušit do zdi, že se rodiče obávali o jeho život. Cigarety mu přitom začal nabízet vlastní otec. Když se chlapcovy fotografie a videa dostaly na internet, zasáhly indonéské úřady a chlapci nařídily odvykací kúru.

Matka Diana však na léčbu přistoupila ochotně nikoliv z obav o chlapcovo zdraví, nýbrž proto, že na cigarety prostě neměla peníze. „Teď můžeme peníze utrácet za jiné věci,“ pochvaluje si dnes indonéská venkovanka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám