Hlavní obsah

Zraněný finalista Muže roku Hájek o nehodě: Hrozilo, že nebudu chodit

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Finalistu letošního Muže roku Jana Hájka před čtrnácti dny při jízdě na motorce srazilo auto, které mu nedalo přednost. Utrpěl četná zranění. Jeho zdravotní stav se zlepšuje, v sobotu lékaři dovolili jeho převoz z nemocnice v Bratislavě do břeclavské nemocnice.

Článek

Hájek má po nehodě četné pohmožděniny, největší starost lékařům dělaly dva uštípnuté obratle. V sobotu lékaři v Bratislavě povolili Hájkův převoz sanitkou do nemocnice v Břeclavi.

"Zatím musím stále ležet, ale příštý týden už bych snad mohl začít fungovat. Je mi lépe," řekl Novinkám Hájek. "Hlavní ale je, že budu moci chodit. Narazil jsem při nehodě hlavou čelně do zadního okna auta a v šedesátikilometrové rychlosti ho rozbil. Je velké štěstí, že jsem dopadnul takhle," říká Hájek.

Hájkova účast v soutěži prý ohrožena není. Příští víkend čeká finalisty soustředění ve spa resortu v Lázních Bělohrad. "Určitě tam budu, jen vynechám předvádění na módní přehlídce. A také nepojedu autem, jak jsem původně plánoval," prozrazuje Hájek.

Doufá, že na finále soutěže už bude v plné formě a nebude muset měnit volnou disciplínu. "Za čtrnáct dní mě čeká důležitá kontrola v nemocnici. Především uštípnutý hrudní obratel dělá starosti. Věřím, že bude hybnost v pořádku. Jinak by mě čekal pevný korzet kolem hrudníku," vysvětluje jeden z favoritů letošního ročníku Muže roku.

Hájka by z nemocnice měli pustit na konci týdne. Čeká ho domácí léčení a rehabilitace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám