Hlavní obsah

Světová topmodelka Denisa Dvořáková: V Česku už mě nezaplatí

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Česká topmodelka Denisa Dvořáková (19) patří ve světě mezi nejuznávanější modelky. V patnácti letech vyhrála světovou soutěž Elite model look, loni se stala Modelkou roku. Pracovala pro Christian Dior, Burberry, Chanel, Chloé, John Galliano, Karl Lagerfeld, Kenzo, La Perla či Prada. V devatenácti letech se vrací do školní lavice a za prací vyjíždí z rodné Prahy. Novinkám poskytla exkluzivní rozhovor.

Článek

Deniso, jak často pobýváte v Česku?

Poměrně často, v Praze mám základnu. Za prací vyjíždím z Čech. Vychází to tak týden v měsíci.

To jste ale výjimkou mezi světovými modelkami. Myslela jsem, že je nutností žít v New Yorku...

Určitě by bylo lepší žít v New Yorku. Já bych tam ale trvale být nechtěla. New York je na mě moc crazy město a také by mi chyběla rodina. Vím, že bych tam měla žít, jsou tam v podstatě všichni nejdůležitější klienti a vyplatilo by se to. Snažím se tam trávit hodně času. Nemám problém tam být měsíc, dva. Ale pak zase hurá domů.

Na jakou práci jste v poslední době pyšná? 

Poslední měsíc jsem měla opravdu hodně práce. Pracovala jsem v Paříži, Miláně, Berlíně a Barceloně. Fotila jsem titulní stranu italského Vogue a v Itálii jsem fotila jednu prestižní kampaň, je toho hodně.

V patnácti letech jste kvůli kariéře modelky přerušila střední školu. Prý jste se do školních lavic vrátila...

To je pravda, dodělala jsem první ročník ekonomické školy. Teď mám prázdniny a v září jdu do druháku. Studuji samozřejmě dálkově, jinak bych to nestíhala.

Znamená to, že pro vás kariéra modelky není již prioritou?

Pořád je pro mě modeling velmi důležitý. Ale je pro mě také důležité mít nějaké vzdělání a nebýt jenom věšák na šaty.

Máte přítele?

Nemám. Určitě je to hodně i kvůli mé práci. Když už se vracím do Prahy, jsem neustále v tom samém kolektivu, chci si užít svých přátel.

Nutili vás někdy ke změně vzhledu. Světovou soutěž Elite model look jste vyhrála jako dlouhovlasá brunetka, nyní je z vás blondýnka a mikádem...

Částečně je ze mě blondýnka kvůli práci. Měla jsem nedávno focení pro  L´oréal a nabarvili mě na blond. Agentuře se to velmi líbilo, tak jsem tak zůstala.

Vás nenutili někdy hubnout? 

Bylo by to potřeba? (smích). Zatím se to nestalo. Měřím 180 centimetrů a vážím 56 kilogramů. Je to myslím tak akorát. Je mi teprve 19 let. Myslím, že to přijde až za čas. Zatím problémy nemám, nepřibírám.

Jak se o sebe staráte?

Jím všechno, ale s mírou. Málokdo mi věří, že vůbec necvičím. Zatím je moje postava opravdu darem od přírody. Mám štěstí.

V Česku s výjimkou focení pro prestižní módní magazíny nepracujete. Je to proto, že si vás klienti u nás nemůžou finančně dovolit?

To asi ano, určitě mám už svoji cenu a v Čechách na takové honoráře klienti zvyklí nejsou. Ale také je to určitě tím, že tu moc nejsem. Prioritou je pro mě práce venku. A ta je určitě za úplně jiné honoráře.

Na kterou svoji kampaň jste ve své kariéře nejvíce hrdá?

Určitě na kampaň pro Dolce & Gabbana, Versace Jeans a Chloé.

A největší cíl?

Nafotit titulní stranu amerického Vogue. Fotila jsem titul španělského, mám i druhý světový nejprestižnější italský, tak uvidíme. Snad mám dobře nakročeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám