Hlavní obsah

Yemi a jeho přítel Jaromír jsou svoji, na veselce se konal i tradiční únos "nevěsty"

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tanečník a moderátor Yemi A.D. a jeho přítel Jaromír Smetana jsou svoji. Po třech a půl letech vztahu uzavřeli v sobotu před zraky tří stovek přátel registrované partnerství. Oddala je bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková. V půl jedenácté proběhl i tradiční únos "nevěsty". Yemimu unesli přátelé jeho Jaromíra.

Článek

Na klasických svatbách je únos nevěsty tradiční. I na gay svatbě Yemiho a Jaromíra ale nechyběl. Přátelé páru unesli Jaromíra do blízké hospody a krátce po desáté hodině večer začal Yemi svého partnera hledat. Trvalo mu to skoro hodinu a před jedenáctou hodinou se šťastný pár do restaurace Soho, kde se konala gay svatba i následný večírek, vrátili.

Yemi a Jaromír si řekli své "Ano" hned dvakárt. Aby bylo registrované partnerství platné, museli ho již v pátek uzavřít v Liberci na Obecním úřadě. "Odjeli jsme tam sami dva, žádní kamarádi ani rodiče. Bylo to jen kvůli razítku, protože naše sobotní veselka tady v Soho by nebyla zákonně platná," řekl Novinkám Yemi.

"Ano" si před třemi stovkami hostů řekli znovu v restauraci Soho, kam přijeli po Vltavě na motorovém člunu. Oddala je bývalá ministrině Džamila Stehlíková, došlo na výměnu prstýnků i vášnivý polibek.

"Udělali jsem velkolepou svatbu i proto, že stále existuje hodně předsudků a chceme, aby se o gayích mluvilo," vysvětlil Yemi. "Například to, že dokud jsme nebyli svoji, mohli jsme každý zvlášť požádat o adopci dítěte. Poté, co jsme uzavřeli registrované partnerství, už to není možné, zákon to registrovaným gayům neumožňuje," doplnil Jaromír.

Na svatbě se asi na hodinu ukázala i blízká kamarádka Yemiho, topmodelka Simona Krainová s přítelem Karlem Vágnerem. Simona už je na konci pátého měsíce těhotenství a tak seděla v sofa a spíše odpočívala.  "Yemi a Jaromír jsou jako puzzle, oni k sobě prostě patří. Strašně jim přeji, aby jim to vydrželo. Oba jsou skvělí lidé," řekla Novinkám Krainová.

V restauraci byl přítomnem také předem avizovaný osobní stylista zpěvačky Beyoncé Ty Hunter, který Yemimu a Jaromírovi vybíral svatební obleky. Dorazily moderátorky Lejla Abbasová a Zuzana Belohorcová, přítomní byli čerstvě vdaná Lenka Hornová s manželem Liborem Kodadem, Vítek Pokorný a také světová topmodelka Denisa Dvořáková.

Yemi a Jaromír nejsou prvním známým párem, který uzavřel registrované partnerství. Svoji jsou již Pavel Vítek s Janisem Sidovským, Jan Musil s partnerem Jakubem, Lumír Olšovský a Pavel Bár a Aleš Cibulka s partnerem Michalem Jagelkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám