Hlavní obsah

Princezna Abby je nejošklivějším psem roku 2010

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petaluma

Čivavy a čínští chocholatí psi jsou rasy, jejichž zástupci se nejčastěji umisťují na vítězných pozicích soutěže o nejošklivějšího psa World’s Ugliest Dog, která se každoročně koná v Kalifornii. Letos si výhru v přepočtu 20 tisíc korun odnesla Kathleen Francisová, majitelka čivavy pojmenované Princezna Abby. Soutěžní klání se konalo v pátek večer ve městě Petaluma a jednalo se už o 22. ročník.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Abby se svou šťastnou majitelkou Kathleen Francisovou.

Článek

„Vůbec si nemyslím, že by byla ošklivá, podle mě je to nejkrásnější pes na světě,“ uvedla Francisová na adresu své Princezny Abby.

Foto: Profimedia.cz

Majitelé psů netrpělivě čekají na vyhlášení výsledků, vlevo i Kathleen Francisová s Abby.

Vítězka soutěže se ke své majitelce přitom dostala teprve před pěti měsíci, kdy si ji Francisová vzala od svého známého veterináře. Ten ji našel zmateně pobíhající po ulici.

Psíci se často podobných soutěží účastní několikrát za sebou a stejně nikdy žádnou cenu nezískají, ale Abby se podařilo zvítězit hned napoprvé.

Čivava má podle veterinářky Karen Halliganové, která byla součástí poroty na soutěži, křivou páteř, která způsobuje, že je pes podivně nahrbený. Zároveň má i podlomené nohy směrem dopředu a nevidí na jedno oko.

Foto: Profimedia.cz

Abby sesadila z trůnu boxera Pabsta, vítěze minulého ročníku soutěže.

Reklama

Související témata:

Související články

Podívejte se na nejošklivější psy světa

Soutěží, kde je hlavním kritériem krása, je nespočet. Psi ovšem mají i takovou, kde vítězí právě ti nejméně dokonalí. Jejich majitelé přitom hrají o nemalou...

Výběr článků

Načítám