Hlavní obsah

První Miss Czech & Slovak Canada se stala Adriána Kamenická

– Toronto

První soutěž o královnu krásy dívek českého a slovenského původu v Kanadě v noci z neděle na pondělí v Torontu vyhrála studentka tamní univerzity Adriána Kamenická ze slovenského Popradu. ČTK to sdělil Richard Štilicha z agentury Canada.SK Entertainment, která soutěž Miss Czech & Slovak Canada pořádala.

Článek

"Vítězka vyhrála úplně suverénně, zaujala svojí přirozeností, svým úsměvem a samozřejmě postavou," podotkl Štilicha.

Soutěž měla čtyři kola. V prvním muselo 19 zájemkyň o titul královny krásy bez přípravy mluvit na zvolené téma. Z tohoto kola pak vzešlo osm "superfinalistek", jež čekala promenáda v plavkách, soutěž v dovednostech a módní přehlídka. Kamenická, která se narodila v roce 1989 a v Torontu studuje neurologii, byla  v prvním kole jediná, kterou na postup navrhli všichni porotci. V dalších kolech pak získala 80 procent hlasů.

Česká soutěžící obsadila třetí příčku

V porotě zasedli zástupci sponzorů a známé osobnosti. Jejím předsedou byl český generální konzul v Torontu Richard Krpač, místopředsedkyní pak vítězka soutěže Česká Miss z roku 2005 Kateřina Smejkalová. Spolu s nimi účastnice hodnotila i vítězka slovenské soutěže Miss Universe ze stejného roku Michaela Drenčková či módní návrhářka Beata Rajská. Její modely soutěžící předváděly na módní přehlídce a byly také mezi cenami pro vítězky.

Za Kamenickou se jako první vicemiss umístila Slovenka Adriana Sitiná, která se narodila v roce 1986 a žije ve městě Maple v Ontariu, druhou vicemiss se pak stala Češka Kristína Kottová, která studuje na Torontské univerzitě. Sitiná zvítězila i v internetovém hlasování a stala se Miss Community. Miss s nejvíce hlasy od diváků Miss Audience se pak stala Kamenická.

Hlavní cenou byla roční zápůjčka auta a zlatý náhrdelník. Prvních pět finalistek získalo zájezd do New Yorku spojený s lovem žraloků. První tři se navíc podívají na prodloužený víkend do Chicaga. Úspěšné účastnice soutěže také dostaly různé dárkové certifikáty od jejích sponzorů.

Soutěžilo 50 dívek z půlmiliónové komunity

Do klání o královnu krásy se přihlásilo kolem 50 zájemkyň. Podmínkou bylo, aby měly alespoň prarodiče pocházející z Česka nebo ze Slovenska. Porota z nich nakonec vybrala zhruba dvacítku soutěžících. Podle Štilichy mezi nimi byly jak dívky, které se v Kanadě už narodily, tak dívky, které v zemí žijí teprve několik let. Soutěžící mohly mluvit jak anglicky, tak česky nebo slovensky. Dvojjazyčná, anglicko-slovenská, byla i moderátorská dvojice.

Česká a slovenská krajanská komunita v Kanadě čítá podle organizátorů bezmála půl milionu lidí; cílem soutěže je představit talentované mladé ženy z jejích řad. Galavečera se zúčastnilo přes 600 pozvaných hostí. Štilicha uvedl, že se soutěž velmi vydařila a za rok v červnu se bude konat znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám