Hlavní obsah

Objev Miloše Formana Zázvůrková: chodí s o 49 let starším dirigentem Peškem

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Objev režiséra Miloše Formana, zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková (28), chodí se světově proslulým dirigentem Liborem Peškem (77). Život s bohatým o 49 let starším dirigentem se jí vyplácí. Pomohl jí k její první sólové desce.

Článek

Dáša Zázvůrková slavnostně pokřtila debutovou desku. A křest byl velmi dramatický. V Jindřišské věži, kde se konal, nebyla klimatizace a v malých "vydýchaných" prostorách měly i mladší ročníky problém, aby se jim neudělalo špatně.

Nevolno se udělalo známému dirigentovi Vladimíru Popelkovi, který zkolaboval. Pádu k zemi zabránil jeden z hostů křtu, který dirigenta na poslední chvíli zachytil a pád k zemi tak utlumil. Do přivolané záchranné služby už Popelka nastupoval naštěstí po svých.

Na křest bylo díky známostem světově proslulého režiséra Libora Peška pozvána řada známých tváří. Mezi hosty se objevil režisér Jiří Krejčík a zpěvák Pavel Vítek s partnerem Janisem Sidovským. S tříhodinovým zpožděním kvůli pracovním aktivitám dorazili Chantal Poullain, Jitka Asterová a Jiří Lábus.

Akci uvedl Jiří Náhlovský a kmotrou desky se stala Jitka Molavcová, se kterou se Dáša Zázvůrková zná z divadla Semafor, kde hraje. Náhlovský se při odchodu stihnul pořádně pohádat s obluhou parkoviště.

Pořadatelé křtu mu sdělili, že jsou domluveni s obsluhou parkoviště a parkování bude pro hosty křtu tento den zdarma. Bohužel se tak nestalo. Náhlovský do centra dorazil už v jednu hodinu odpoledne a když na něm obsluha hlídaného parkoviště chtěla 300 korun, odmítl je zaplatit. Hádka trvala více jak čtvrt hodiny. Nakonec parkovné zaplatil jeden z organizátorů křtu. Další hosté už museli platit parkovné sami.

Dáša Zázvůrková není v šoubyznysu nováček. Vystupovala jako sboristka v několika muzikálech. Do povědomí se dostala především rolí Vanilky v Dobře placené procházce, kam si ji vybral Miloš Forman.

V televizní inscenaci s Miroslavem Donutilem 3 plus 1 měla hlavní roli a hrála také v inscenaci Peníze režiséra Jiřího Krejčíka. Účinkuje v Semaforu a v nové hře Karla Šípa a Josefa Náhlovského – Blázinec.

Reklama

Výběr článků

Načítám