Hlavní obsah

Opilec řídil auto s bruslemi na nohou

Novinky, Dagmar Plecháčová
Aktobe

Policejní hlídka zastavila v kazašském Aktobe podivně jedoucí BMW. Jejich podezření se potvrdilo, řidič byl tak opilý, že nemohl ani chodit. Navíc měl na nohou brusle. Opil se totiž na místním kluzišti a pak se zapomněl přezout. Kazachovi nyní hrozí až deset let za mřížemi.

Článek

Příslušníci dopravní policie v Aktobe budou dlouho vzpomínat na muže, který nedokázal ujít bez kymácení ani krok, natož se projít po rovné čáře. Nebránila mu v tom pouze opilost, ale i lední brusle, které si údajně před jízdou v autě zapomněl sundat.

Podle mluvčí policie Niny Zinovievové muž překvapivě požil poměrně malé množství alkoholu, ale udělal tak krátce předtím, než nasedl za volant svého vozu. Přihnul si přitom na kluzišti v nákupním centru a už se neobtěžoval se přezout do bot. Pedály tak ovládal s bruslemi na nohou.

Policisté museli muže podpírat

Třicetiletý řidič byl přinucen si brusle sundat, poté ho dva muži zákona odvedli do auta a museli ho přitom podpírat z obou stran, aby neupadl.

Dopravní předpisy v Kazachstánu nezakazují mít během řízení na nohou lední brusle, zřejmě nikoho ani nenapadlo podobný paragraf zařadit do zákonů. Muži však hrozí nejen odebrání řidičského průkazu, ale především až desetileté vězení za řízení pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám