Hlavní obsah

Medvěd dokonale ovládá kung-fu s tyčí, odborníci žasnou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Medvěd ze zoologické zahrady Aza v japonské Hirošimě dokonale ovládá svou 1,5 metru dlouhou tyč. Své pohyby dokáže zkoordinovat téměř jako pravý učitel čínského bojového umění kung-fu. Odborníci se shodli, že i když je jeho činnost pro medvědy velice nepřirozená, o podvod se nejedná. Aktivitu však nejspíš vyvíjí z důvodu extrémního znudění.

Článek

Expert na zvířecí chování Mark Bekoff z University of Colorado potvrdil, že záběry by měly být skutečné, ale že se téměř jistě jedná o výsledek dlouhé odborné přípravy. Jeho počínání se jim totiž zdá být až neuvěřitelně obratné.

Profesor nepředpokládá, že by se tuto činnost zvíře mohlo naučit samo, přesto neskrývá nadšení a obdivuje medvědovu šikovnost.

„Je to úžasný příklad toho, jak zvíře může kontrolovat své pohyby. Toto však vysoce přesahuje možnosti běžného využití nástrojů u zvířat. Kung-fu není pro medvědy vůbec přirozené. Tento jedinec se musel nacházet ve stavu extrémní nudy,“ dodal Bekoff.

Reklama

Výběr článků

Načítám