Hlavní obsah

Muž chytil do náručí malého chlapce, který padal z eskalátoru

– Istanbul
Novinky, Dagmar Plecháčová

Hrozivě vypadající drama s dobrým koncem, tak by se dal nazvat pád čtyřletého chlapce ze čtyřmetrové výšky na eskalátorech v istanbulském obchodním centru. Pohotový kolemjdoucí uviděl naříkající dítě přidržující se pásu podél jezdících schodů z vnější strany. Rychle přiběhl na očekávané místo dopadu chlapce, kterého pak chytil do náručí.

Článek

Tato „hra“ je přitom v Turecku stále častější. Děti se sice většinou pustí mnohem dříve než nejmenovaný čtyřletý chlapec, ale jsou již i zaznamenané případy, kdy došlo k zraněním. Lidé nyní apelují na úřady, aby se přijala opatření, která zabrání dětem pokračovat v nebezpečné činnosti.

Zachráněný hoch byl v obchodním centru se svým otcem, který ho nechal na chvíli bez dohledu. Poté, co se dítě chytilo pojízdného pásu z vnější strany eskalátorů a stoupalo čím dál výš, už nemělo odvahu se pustit a pouze volalo o pomoc. Naštěstí se v blízkosti objevil duchapřítomný muž, který chlapce chytil. Po chvíli přiběhl i vyděšený otec chlapce a dlouze svého syna objímal.

Reklama

Výběr článků

Načítám