Hlavní obsah

Německá policie bude používat k hledání mrtvol supy

Berlín

Německá policie přijme do svých služeb poněkud neobvyklá zvířata. Po speciálně vycvičených psech to budou trénovaní kondoři a supi. U těchto dravců chtějí přitom němečtí detektivové využít především jejich dokonalý čich, který jim pomáhá při vyhledávání potravy.

Foto: Profimedia.cz

Supi budou pomáhat německé policii hledat mrtvoly.

Článek

Kondoři a supi jsou mrchožraví ptáci a spolehlivě na stovky metrů dokážou ucítit mrtvolu. Měli pomáhat hledat pohřešované osoby, které jsou již mrtvé.

„Napadlo to mého kolegu, když sledoval pořad o přírodě. Pokud to bude fungovat, mohli bychom ušetřit spoustu času při hledání lidí, protože ti ptáci dokážou pokrýt mnohem širší oblast než lidé nebo psi,“ uvedl policista Rainer Herrmann.

Mrtvé tělo ucítí i zahrabané v zemi

Mrtvolný pach supi cítí zřetelně na vzdálenost devíti set metrů. A cítí zbytky rozkládajícího se těla i v lesním prostředí a dokonce i tehdy, když jsou zahrabané v zemi.

První sup, který bude angažován ve službách německé policie, se jmenuje Sherlock. Zatím se podrobuje výcviku, díky němuž se má naučit vyhledávat pouze mrtvoly lidí a odlišovat je od zbytků zvířecích.

Reklama

Výběr článků

Načítám