Hlavní obsah

Emirátští cenzoři Sex ve Městě 2 do kin asi nepustí, museli by vystříhat půl filmu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Zabí

Pokračování celovečerního filmu Sex ve městě se možná nebude vysílat ve Spojených arabských emirátech, ačkoliv se tam snímek odehrává. Prostředí Abú Zabí však museli filmaři napodobovat v Maroku, jelikož již dříve nedostali ani povolení k natáčení. Už původní snímek se v Emirátech, které filmy silně cenzurují, nevysílal.

Článek

Méně než dva týdny před premiérou snímku Sex ve městě 2 je značně nejasné, zda bude snímek v bohatém emirátu Abú Zabí vysílán. Ačkoliv tam hrdinky Carrie, Miranda, Charlotte a Samantha vyrazí na dovolenou, tak v arabské zemi snímek zřejmě neprojde přes cenzory, kteří kontrolují obsah vysílaných filmů.

Pro tamější obyvatele by mohl být snímek pikantní hned dvakrát. Právě oni by zřejmě dokázali nejlépe odhalit chyby, kterých se filmaři při napodobování emirátského prostředí v Maroku dopustili. Jenže cenzoři, kteří běžně vystřihávají scény, jejichž obsahem je líbání, nahota či nadávky, film do kin zřejmě nepustí. Podle zlých jazyků by totiž podle jejich pravidel ve snímku mnoho scén nezbylo.

Ráj pro filmaře. Některé

Emirátští zástupci distribuční společnosti Warner Bros uvedli, že se Abú Zabí zatím nerozhodlo, zda půjde snímek 27. května do tamějších kin. Tamější rada, která rozhoduje o vysílání filmů a dohlíží na média, odmítla celou záležitost komentovat.

Emirát Abú Zabí sám sebe velmi jasně inzeruje jako ideální místo pro filmové štáby z celého světa, avšak ti musejí počítat s velmi konzervativními podmínkami. Filmy, jejichž zápletka je příliš lechtivá a nebo se zabývá nevhodnými politickými otázkami, jsou zamítnuty a filmařům není povoleno v emirátu natáčet.

Reklama

Výběr článků

Načítám