Hlavní obsah

Pošťák nakradl tolik zásilek, že se musel odstěhovat z domova. Nevešel se tam

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle

Osmatřicetiletý britský pošťák Paul Noga do svého bytu umístil celkem neuvěřitelných 76 000 zcizených zásilek - dopisů i balíčků. Se svými krádežemi to ovšem přehnal, nakonec se ani nevešel do vlastního bytu a musel se tak přestěhovat k matce.

Článek

Paul Noga selhával v doručování zásilek nejen ve vánočních obdobích, kdy je kvůli dárkům a přáním práce nadmíru, ale po celé dva uplynulé roky. Nedoručené zásilky jednoduše schovával ve svém bytě a postupně si jimi celý byt zastavěl.

V momentě, kdy ho policie začala vyšetřovat a šla zkontrolovat jeho byt, prakticky neměla, jak se do něj dostat. U soudu se pošťák přiznal k ukradení a zpoždění celkem 76 036 zásilek. Mimo to byl však obviněn i z trestného činu žhářství.

Skončí ve vězení

Přibližně tisíc zásilek povedený pošťák spálil a stovky dalších poškodil. Ačkoliv se dříve vždy choval dobře, nastala u něj náhlá změna chování, která byla prý mimo jiné způsobena i přepracováním.

Noga byl nyní propuštěn na kauci a k soudu se vrátí v červnu, kdy nad ním bude vyřčen verdikt. Soudce ho již nyní informoval o tom, že musí vzhledem k vážnosti svých přečinů počítat s nepodmínečným trestem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám