Hlavní obsah

Násilnický osel terorizuje zvířata, zakousl sousedovo prase

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buckinghamshire

Španělský osel Paco z farmy v Milton Keynes v Anglii je postrach všech zvířat v okolí. Zákeřně je napadá a způsobuje jim smrtelná zranění. Terorizujícího osla přitom jeho majitel Andrew Harding koupil svým dětem. Domníval se, že bude jeho potomky vozit na hřbetě. Místo toho však majitel zaplatí částku přesahující 170 000 korun za prohraný soudní spor se sousedem, kterému Paco zakousl prase.

Článek

Krutého osla usvědčily až video záběry, které pořídil jeden ze sousedů, kterým Paco způsobil škodu. Hardinga soud potrestal nejen pokutou, ale zároveň i 200 hodinami veřejně prospěšných prací a tříletým zákazem chovu zvířat.

Osel mával s prasetem ve vzduchu

Děsivé video ukazuje Paca, jak chytá do svých čelistí malé prase. Zatímco zvíře hlasitě kvičí bolestí, osel ho svírá v oblasti krku a mává s ním ve vzduchu.

Soud zjistil, že útočný Paco pravidelně napadal prasata, kozy a ovce. Na svědomí měl mít i smrt osla Pabla z vedlejší farmy.

Harding zaplatil kremaci sousedova osla

Majitel smrtelně zraněného osla Paul Flowers uvedl, že byl svědkem Pacova útoku. Andrew Harding uznal vinu a zaplatil náklady spojené s kremací sousedova zvířete.

K útokům se však zákeřný Paco uchyloval stále častěji a sousedé potřebovali hmatatelný důkaz. Tím se stal až video záznam, který natočil další z poškozených Phillip Westerman. Právě díky těmto záběrům se podařilo majitele Hardinga usvědčit s definitivní platností.

Reklama

Výběr článků

Načítám