Hlavní obsah

Sebevrah volal na linku důvěry, po chvíli slyšel jen chrápání duchovního

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalmar

Čtyřiačtyřicetiletý muž ve Švédsku dostal chmurné myšlenky a pomýšlel na sebevraždu. V ten moment se rozhodl zavolat na linku důvěry, kterou provozuje tamější církev. Jenže duchovní, který mu byl na telefonní linku přidělen, po několika minutách usnul a začal prý hlasitě chrápat. V ten moment se muž rozčílil a všechny myšlenky na sebevraždu ho okamžitě přešly. Informoval o tom Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Duchovní byl zřejmě unavený a při nočním telefonním hovoru usnul. Ilustrační foto

Článek

Zoufalý muž vytočil nouzovou linku v pátek ve dvě hodiny ráno a uvedl, že se cítí psychologicky velmi nestabilní. Byl okamžitě přesměrován na pastora tamější církve, který se mu měl věnovat. Po pěti minutách hovoru však muži přišlo, že si povídá sám se sebou.

"Myslel jsem si, že si dělá poznámky, a tak jsem se ho na to zeptal. Jediné, co jsem ale slyšel předtím, než se znovu probudil, bylo hlasité chrápání," uvedl muž pro tamější deník a dodal, že několik minut po probuzení se pastor znovu odmlčel a on od něj opět nedostával na otázky žádnou odpověď.

Po několika frustrujících minutách hovoru tedy muž zavěsil. Místo beznaděje však cítil vztek. Myšlenky na sebevraždu byly z minuty na minutu fuč.

Mluvčí: Není to poprvé

"Není akceptovatelné, aby kněz usnul uprostřed takového hovoru. Nemělo by se to stát ve chvíli, kdy voláte o pomoc. Cítil jsem se velmi špatně a pomýšlel jsem na smrt. Pak jsem se dal aspoň trochu dohromady a učinil jsem ten hovor. Jsem z toho však velmi zklamaný," uvedl muž tento týden.

"Není to poprvé, co se něco takového stalo. Taková věc by se neměla přihodit, ale bohužel někdy faráři během hovoru usnou. Mohu ale slíbit, že v budoucnu nebude na lince lidem pomáhat nikdo, kdo snad ještě někdy usne," uvedla mluvčí církve Monica Eckerdal Kjellstroemová.

Reklama

Výběr článků

Načítám