Hlavní obsah

Kriminálníci se vyhnuli zatčení převlečením za ovce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

La Almeda

Dvojice argentinských kriminálníků utekla z vězení a zatčení se údajně vyhnula v převlečení za ovce. Maximiliano Pereyra a Ariel Diaz, oba odsouzeni za přepadení, úspěšně utekli před více než týdnem z argentinského vězení s nejvyšší ostrahou. Po útěku se převlékli do perfektních ovčích kostýmů, které našli na blízkém ranči. Tak začal příběh, který bude dělat ostudu tamější policii ještě dlouho.

Foto: Profimedia.cz

Najít dvě nepravé ovce mezi tisíci dalšími bylo podle policie jako hledání jehly v kupce sena. Ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetiletý Pereyra a osmadvacetiletý Diaz pravděpodobně ani netušili, jak úžasný nápad po útěku dostali. Převlek do ovčích kostýmů a začlenění se do několikatisícového stáda se totiž po týdnu schovávání ukázalo jako královský nápad. Informoval o tom deník Sun.

Dvojici násilníků se povedlo schovávat se před policií celý týden. A to i navzdory tomu, že je hledalo více než 300 policistů sloužících v tamější oblasti. Po marném týdenním hledání si policisté uřízli pořádnou ostudu. Jen co z farmy odjeli, tak následující noc místní viděli dvojici velkých ovcí běžících po dvou pryč z farmy. Od té doby se po kriminálních slehla zem.

Policisté neinformovali, za jaké konkrétní zločiny pachatelé seděli ve vězení, upřesnili jen, že šlo o přepadení. Zdroj z blízkosti policie uvedl, že najít dvojici mužů v převleku mezi tisíci ovcemi bylo "skoro nemožné".

Mluvčí policie i věznice odmítli událost komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám