Hlavní obsah

Dvanáctiletý hoch utratil 26 tisíc na své virtuální farmě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Virtuální farmaření může zruinovat peněženku. Stalo se tak v případě chlapce z Velké Británie hrajícího hru FarmVille. Nejmenovaný 12letý hoch byl totiž do hry natolik zapálený, že se rozhodl do své farmy investovat veškeré své úspory a navíc i peníze své matky.

Článek

Dvanáctiletý chlapec za internetovou hru utratil v krátkém období více než 900 liber (asi 26 100 korun). Zhruba osm tisíc do hry mířilo z jeho úspor, zbytek si pak "vypůjčil" z kreditní karty své matky. Informoval o tom britský deník Guardian.

FarmVille je co do počtu měsíčních hráčů nejpopulárnější hra na Facebooku, která umožňuje hráčům pěstovat nejrůznější rostliny a chovat dobytek. Noví hráči dostávají určitou sumu virtuálních peněz, aby mohli svou farmu patřičně rozjet. Ti, kteří spěchají a chtějí rozvinout svou farmu opravdu rychle, musí si zakoupit virtuální peníze za ty opravdové a to byl také případ malého Brita.

Musela by syna nahlásit, aby získala peníze zpět

Chlapcova matka sice bezprostředně po zjištění synových aktivit kontaktovala banku, u které má založený účet, tam jí však sdělili, že by měla šanci na vrácení peněz jen v případě, že by syna nahlásila na policii a získala tak identifikační číslo zločinu.

"Dostal by varování a bylo mi řečeno, že by se to s ním už jednou provždy táhlo. Samozřejmě představa, že by jeho stupidní virtuální farmaření mělo v budoucnu ovlivnit velikost jeho příjmů, není nic, co bych chtěla zvažovat," uvedla rozzuřená matka.

"Na přímou otázku, proč to udělal, mi odpověděl, že tam nabízeli zboží, které vážně chtěl," uvedla matka, která dodala, že byl její syn šokován, když ho seznámila s výší účtů, nicméně mu prý bylo velmi dobře jasné, čeho se dopouští.

Reklama

Výběr článků

Načítám