Hlavní obsah

"Rybí chlapec" děsí celý svět, tělo mu porůstá šupinami

Novinky, Jakub Kynčl
Ťin-chu

Chlapec Šeng Sung z města Ťin-chu ležícího na východě Číny pravděpodobně trpí extrémně vzácnou genetickou vadou, která pro jeho tělo znamená, že se neumí samo chladit. Dítě má mezi místními přezdívku "rybí chlapec", protože se mu už dny po narození na těle začaly tvořit vzhledem k absenci pórů šupiny.

Článek

Lékaři tvrdí, že se malý chlapec nemůže běžně potit a ztrácet tělní teplo přes svou kůži. Ta se mu tak postupně oddroluje a na pohled vypadá jako rybí šupiny. Jeho rodina tak musí kontrolovat tělní teplotu malého hocha, a to ve dne i v noci. Pokaždé, když mu začne stoupat teplota, rodiče ho položí do vany plné ledu.

"Trpí hodně bolestmi a jakmile nemáme dostatek ledu, začne dostávat horečku. V současné době existují léky na úlevu od bolesti, ale nikoliv na vyléčení jeho podivné nemoci. Modlíme se za zázrak či nějaký lék z oblasti lidového léčitelství," uvedl chlapcův otec.

Tamější lékaři jsou však v tomto případě pesimisty. Na stav odborně zvaný Lamellar ichthyosis opravdu zatím žádný lék neexistuje a zřejmě ani v nejbližších letech existovat nebude.

Na pomoc malému chlapci už byla dokonce i uspořádána charitativní sbírka. Pokud se chcete zapojit, můžete ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám